Respirație, pronunție, accente, ritm și expresivitate în comunicare sunt elementele esențiale, pe care neapărat o să-ți fie recomande de către antrenoarea de dicție Vera Nastasiu, scrie stiripozitiev.eu. Jurnalista este îndrăgostită de arta vorbirii, de aceea împarte secretele unei comunicări reușite și cu alte persoane. Astăzi, o cunoaștem pe Vera Nastasiu dintr-un alt unghi, prin intermediul celor 10 lecții de viață.

1. Să învestesc în oameni și în emoții 

„Asta mă face fericită. Sunt în preajma mea oameni care știu sigur că vor fi lângă mine, atât cât va fi nevoie și asta pentru că eu am investit în ei, timp, suflet, încredere. Și-i am! Sunt ai mei, nu-i împart cu nimeni. În viață nu contează unde te afli, ci pe cine ai alături.

 2. Să nu-mi frâng voința

Ea e ca un mușchi. Cu cât o antrenezi mai des, cu atât e mai puternică. Mi-am amintit de Oana Pelea, care spune: „Am avut o înțelegere cu viața mea și am hotărât să ne bucurăm una de alta”.

 3. Cuvintele te pot reinventa

În loc să ridici volumul vocii, ridică valoarea cuvintelor. Ploaia este cea care ajută

4. Cel mai important lucru pentru un om înțelept este timpul, nu banii

Cel mai greu mi-a fost să învăț, să nu-mi pară rău de timp și să nu-l consider pierdut.

5. Am renunțat la expresiile: „nu pot” și „e imposibil

De ce? Pentru că creierul meu nu mai judecă, nu mai căuta soluții. Se oprea, renunța să mai lupte. Ori, eu am decis, „să concediez” aceste expresii și să dau voie sistemului nervos central să fie liber, să gândească și să caute ieșiri din situație, chiar și acolo unde existau mai puține căi de acces.

6. Trebuie să-ți dorești copii

Sunt expresia fermă a continuității. Fetița mea Gloria îmi încarcă bateriile și îmi arată cât de importantă este joaca, la orice vârstă. Râdem mult și ne place viața.

7. Am învățat că eu sunt suma alegerile pe care le fac

E clar că nimeni nu poate merge înapoi în timp că să schimbe începutul, dar oricine poate începând de azi, să modifice finalul. De aceea, mi-am promis să construiesc fiecare zi, într-un mod special.

8. Poți oricând să eșuezi, dacă nu-ți mai dorești să evoluezi

Iată de ce trebuie să-ți construiești în minte o imagine a reușitei. Păstrează această imagine cu tenacitate, nu îi permite să dispară. Mintea ta va căuta modalități de a dezvolta această imagine și nu-ți imagina nici un fel de obstacole.

9. Trebuie să fii fericit, lângă cine simți tu că te completează

 Te face să te simți cu adevărat cine ești, te vede frumoasă și-ți oferă încredere, oricând și oriunde.

10.  Am învățat să iubesc libertatea, povestește Vera Nastasiu pentru Stiripozitive.eu.