1. Cunoașterea de sine. Este foarte important ca fiecare dintre noi să ne cunoaștem construcția socială a personalității. Comportamentul nostru, manifestările noastre și gândurile noastre exteriorizate sunt reflecțiile propriei noastre personalități. Modul în care vorbim, în care tratăm un subiect social și modul în care trăim stările interioare sunt indicatorii care vorbesc despre noi. Tot ce clădim în interior, clădim și pe exterior. Atrageți atenția de acum încolo la asta și vedeți cât de mult vă cunoașteți.

2. Instinctele interioare. Ascultați-vă. Luați-vă timp și pauză pentru a vă asculta mintea, inima, sufletul și creierul. Nu vă grăbiți să faceți concluzii. Mai faceți o încercare, iar dacă răspunsul este identic precedentului, atunci aveți undă verde pentru a crește motivația și de a merge mai departe.

3. Pasiune. Odată ce ceva devine pasiune, motivaţia este acolo. Tot ceea ce se naște din pasiune, crește cu pasiune. Exersați să vă dedicați cu pasiune și dragoste în tot ceea ce faceți. Nu ve-ți da greș cu siguranța. Eu am exersat asta și a funcționat sută la sută, iar cursanții mei de la dicție.md pot confirma acest lucru.

4. Persistență în atitudine. Pune-ți punctul pe „i” și spuneți lucrurilor pe nume de fiecare dată. Nu vă fie frică să cheltuiți energie. Efortul se merită într-un final. Nu fiți schimbători și radicali, e non-sens. Integrați rezistență și persistență în atitudinea dumneavoastră.

5. Determinare. Când ultima oară ați fost determinați într-o acțiune sau într-o decizie? Dacă ați uitat de asta, atunci e timpul să vă reamintesc că doar un om determinat e unul motivat. Și viceversa.  Încercările mele nu au fost mereu vândute și înțelese, însă au fost întotdeauna bine determinate, pentru ca astăzi să mă pot bucura de proiectul meu de suflet dicție.md cu Vera Nastasiu, care a fost de la bun început un proiect determinat în scopuri și obiective.