Astăzi, 1 Septembrie 2022, specialista în terapia vorbirii și antrenoarea de dicție Vera Nastasiu lansează prima ei cartea în calitate de autoare – Caiet Logopedic.

Caietul logopedic este prima carte complexă și completă care pregătește pentru clasa I orice copil. Materialul educațional este un îndrumar de bază pentru copiii care vor să corecteze mai ușor dificultățile de articulare. Acest mini ghid logopedic, interactiv și atent structurat, explică locul și modul de formare a sunetelor, poziția buzelor sau a apexului lingual,  ajută la diferențierea fonematică, la dexteritatea vorbirii, la articularea corectă și clară a cuvintelor care sunt pronunțate cu dificultate, începând cu vârsta de patru ani.

Caietul pune la dispoziția copiilor și părinților diverse activități, începând cu scrierea, articularea, desenarea sau modelarea sunetului, până la antrenarea paronimelor, citirea după simboluri, despărțirea pe silabe, antrenarea tehnicii scris-citit, elemente de concentrare, atenție, exerciții de dicție destinate corijării fiecărui sunet, dar și poezii logopedice.

Vera Nastasiu a menționat că acest Caiet Logopedic a venit după 9 ani de muncă la Dicție.md: „Caietul pregătește temeinic vorbirea unui copil din clasa pregătitoare și clasa I. Orice părinte care vrea să corecteze acasă sunetele are toate instrumentele de bază în a obține rezultate remarcabile. alături de copil.  Conținutul este simplu și ușor de înțeles. Am folosit expresii și cuvinte cât mai uzuale pentru a face productiv acest proces de instruire.

Caietul este destinat copiilor cu vârsta de la 4 la 12 ani, care ajutată de părinți, învățători, educatori, logopezi pot face un salt impresionant în dezvoltarea abilităților de articulare.

 

Cartea poate fi comandată la sectiunea Logopedie aici: 

 https://dictieonline.md/produse-dictie-md