Ce legatură există între modă și comunicare?

Hainele vorbesc de la sine și despre sine. Este un lucru știut dar de care adesea se cam uită.

Dacă te întrebi ce legătură există între termenul „modă„ și „comunicare”, atunci trebuie să știi că moda fără comunicare nu poate exista. Odată cu evoluția societății și progresului tehnic, vestimentația a căpătat un rol estetic și de afirmare a personalității. Moda a început să vorbească despre îmbrăcămintea elegantă, îmbrăcămintea clasică, sportivă sau cea tradițională în relație cu jobul, cariera sau locul care te găsește zilnic.

Moda a început să vorbească și despre cum ne poate afecta sau dimpotrivă avantaja în dependență de evenimentele importante din viața de zi cu zi.

Dacă ești un orator, comunicator sau o personalitate notorie care obișnuiește să apară în fața unui public larg, atunci trebuie să ții cont de câteva sfaturi oferite de echipa dicție.md cu Vera Nastasiu legate de aspectul fizic sau vestimentația aleasă pentru un eveniment public:

  • Asumă-ți responsabilitatea de a afla unde se va desfășura evenimentul și în fața cui urmează să te prezinți.
  • Optează pentru un stil elegant sau clasic. Întotdeauna acest stil i-a făcut pe oameni să se simtă mai puternici, să fie mai dispuşi să adopte o gândire abstractă și să fie percepuți altfel de publicul lor.
  • Evită accesoriile și toate detaliile în surplus. Oamenii nu trebuie să se oprească cu privirea la ceasul tău, la bijuteriiile tale sau alte chestii. Ei trebuie să fie ochi și urechi la ceea ce ai tu de spus.
  • Dacă ești doamnă/domnișoară și nu ești încrezută că poți urca pe tocuri, atunci nu o face. Optează pentru o pereche de pantofi fără toc, comodă și cel mai important curată.
  • Dacă ești un domn sau un cavaler, atunci ai grijă cum îți închei nasturii de la costum. Acest lucru vorbește mult despre intelectul tău.
  • Evită să faci tot felul de lucruri necontrolate cu mâinele și brațele. Alege o poziție potrivită unui comunicator. Noi te-am învățat la dicție cum se face.

 

Până data viitoare.

 

2019-06-04T09:44:20+00:00iunie 4th, 2019|

Comenteaza