Tulburările de voce perturbă melodicitatea, intensitatea și timbrul vocii. Iată de ce este foarte important, ca dvs., în rol de părinte să acordați o atenție sporită copilului dvs. dacă ați identificat gâfâit, răgușit sau încordare în vocea micuțului.

Disfonia descrie orice condiţii de calitate slabă sau neplăcută a vocii. Cele două tipuri de bază de tulburări de voce implică fonaţia şi rezonanţa.

O tulburare de fonaţie face ca vocea să fie gâfâită, răguşită sau încordată în marea parte a timpului. În cazurile severe, vocea dispare complet. Tulburările de fonaţie pot avea cauze organice, cum ar fi creşteri sau iritaţii pe corzile vocale; dar răguşeala vine cel mai frecvent de la abuzul cronic vocal, cum ar fi strigatul, imitatul zgomotelor sau vorbitul obişnuit sub tensiune.

Folosirea greşită a vocii provoacă inflamarea corzilor vocale, care la rândul lor pot duce la creşteri cunoscute sub numele de noduli vocali, noduri sau polipi. O voce gâfâită este neplăcută pentru că este scăzută în volum şi nu reuşeşte să utilizeze adecvat corzile vocale.

O voce cu o tulburare de rezonanţă este caracterizată de prea multe sunete care se produc prin trecerea aerului din nas (hipernazalitate) sau, dimpotrivă, nu există suficientă rezonanţă în pasajele nazale (hiponazalitate). Locutorul hipernazal pare că vorbeşte pe nas sau că are o nazaliză neplăcută (Hall et al., 2001). Un copil cu hiponazalitate (uneori numite denazalitate) pare ca şi cum în mod constant are o răceală sau nasul înfundat, chiar şi atunci când nu e așa.

La cursurile ONLINE de dicție pentru copii, aceste tulburări sunt preocuparea noastră. Prin intermediul unor tehnici speciale de comunicare și exerciții de dicție, reușim să corectăm aceste probleme și să îmbunătățim comunicarea copilului dvs.
NouL CURS pentru COPII începe din 25 AUGUST.
Pentru detalii, Vă invităm să vizitați site-ul nostru www.dictie.md, la meniul noutăți sau să ne contactați la numărul de telefon 067 44 99 44.

 

Cu drag, echipa DICTIE.MD!