Munca zilnică de la birou o solicită să țină discursuri publice, lucru ce-i cam dădea bătăi de cap, ce-i drept, și asta din cauză că nu putea să-și gestioneze emoțiile în fața mulțimii. Era nevoie de o schimbare, și-a zis ea, și s-a înscris la
cursul de dicție și discurs public cu Vera Nastasiu. Cristina Cerescu, specialist în sistemul de management al calității este interlocutoarea noastră de astăzi, care ne invită să-i aflăm reușitele atinse în urma celor 5 săptămâni de antrenament.

Dacă a reușit sau nu să învețe să-și tempereze emoțiile, descoperiți în interviul de mai jos.

Dictie.md: Cât de importantă este dicția în activitatea dvs?

CRISTINA CERESCU: Dicția și discursul public sunt foarte importante în activitatea mea, deoarece zilnic sunt nevoită să comunic atât cu personalul de la locul de muncă, cât și cu potențialii clienți. Cu toții știm că încrederea de care dai dovadă atunci când vorbești este un garant al succesului.

Dictie.md: Când și cum ați descoperit Dicție.md

CRISTINA CERESCU: De foarte mult timp eu o urmăresc pe Vera Nastasiu, deoarece inițial am dorit să-l înscriu pe băiatul meu la cursul dumneaei, el avea o problemă cu pronunțarea literei “L” și “R”. Am telefonat-o și am decis să-l
înscriu la curs, însă a început școala și nu am mai ajuns. Recent am văzut-o pe Gloria, fiica antrenoarei, într-un video postat pe Facebook și m-a cucerit. Am hotărât să merg mai întâi eu să-mi rezolv problema emoțiilor, apoi va frecventa și fiul meu, adică prin iunie când va fi în vacanță.

Dictie.md: De ce ați ales să vă înscrieți la cursul de dicție și discurs public al Verei Nastasiu? Ce v-a convins să ne alegeți?

CRISTINA CERESCU: Am ales-o pe Vera Nastasiu, deoarece este cea mai bună în ceea ce face. Pentru mine ea este un exemplu care a demonstrat tuturor că poți să faci o meserie cu ajutorul dicției. Nu mi-am pus niciodată problema să mă adresez altor specialiștii din acest domeniu. Am știut că nimeni nu o poate egala. Consider că dacă vrei să înveți ceva nou sau să te dezvolți într-o anumită ramura trebuie să alegi serviciul cel mai bun.

Dictie.md: După încheierea cursului cu Vera Nastasiu, ați reușit să scăpați de anumite blocaje de comunicare, probleme de emitere a unor sunete sau să corectați anumite probleme în vorbirea dvs. zilnică? Ce s-a schimbat concret?

CRISTINA CERESCU: După acest curs, am înțeles la care lucruri trebuie să lucrez pentru a-mi depăși emoțiile. Cu alte cuvinte, eu trebuie să-mi fac un obicei din a vorbi în fața oamenilor pentru a mă obișnui cu această stare. Sunt bucuroasă că am un punct de reper, știu de unde să încep că să reușesc să-mi controlez emoțiile. Totoadată, aveam o problemă cu litera “N”, nu o pronunțam la finalul cuvintelor, iar Vera Nastasiu m-a sfătuit atunci când rostesc frământări de limbă să-mi înregistrez vocea și să mă ascult ulterior. Această tehnică m-a ajutat să duc cuvintele până la capăt și nu mai tai finalurile de cuvânt. De asemenea, datorită acestui curs, am îndrăgit și cărțile de dezvoltare personală, pentru că te învață cum poți să-ți atingi obiectivele și cum poți gestiona timpul în favoarea ta.

Dictie.md: De ce ați recomanda acest curs?

CRISTINA CERESCU: Recomand acest curs pentru ca îl predă cel mai bun specialist. Antrenoarea Vera Nastasiu este un om extraordinar, iar energia, profesionalismul și forța ei te va ghida spre cele mai inalte culmi.

Mulțumim că ați ales Dicție.md!
Interviu realizat de echipa Dicție.md