Școala a început, însă nu pentru toți elevii. Și asta pentru că lecțiile în format online au fost instituite în mai multe școli, pentru o periodă nedetermintă. Acest lucru poate avea consecințe negative, din motiv că atenția copiilor este usor distrasă, seriozitatea cu care își fac copii temele este redusă, iar plictiseaală se instaleaza mult mai repede.

Astfel, Dicție.md vine cu o serie de recomandări pentru profesorii care luptă cu menținerea atenției elevilor, la orele online:

Predarea temelor într-un format cât mai concis

Copiii se concentreaza mai bine cand profesorii spun lucrurile esentiale si informatiile relevante, evitand detaliile care nu sunt esentiale si prezentand notiunile cele mai importante cat mai simplu si mai clar posibil

Evaluări de 10 minute

Daca profesorii inregistreaza lectia dinainte, pot include in cadrul acesteia scurte teste online care sa ii mentina pe copii implicati si atenti la subiectul predat. Testele ar trebui sa includa 1-3 intrebari legate de continutul predat in aceeasi lectie, care sa verifice daca acestia au inteles corect informatiile predate.

Interactivitate cu elevii

In masura in care tehnologia permite, profesorii pot mentine atentia copiilor in timpul lectiilor prin intrebari, nominalizari, solicitari de pareri si idei ale copiilor, incurajand astfel participarea directa a copiilor la lectie.

Umorul

O gluma, o poveste haioasa legata de informatia predata au rolul de a readuce atentia copiilor la lectie.