A II-a ediție Women’s Days in Chișinău a adunat zeci de femei dornice să audă, regăsească și să valorifice experiențe noi. Trainerii invitați le-au scos din zona de confort și le-au demonstrat participantelor că e loc de schimbări calitative în viața lor. Printre ei și antrenoarea de dicție Vera Nastasiu, autoarea proiectului Dicție cu Vera Nastasiu, care le-a pus la muncă pe doamnele și domnișoarele din sală: au încălzit aparatul vorbitor, au articulat și frazat ritmic și corect.

În cadrul discursului său, Vera Nastasiu le-a explicat participantelor cât de greu este de fapt să vorbești mereu corect și cât de ușor poate fi, dacă îți propui acest lucru și îl practici zi de zi, în orice circumstanță. Etapele unui discurs public și emoțiile prin care trece un om aflat în fața unui public numeros, dar și anumite secrete care te pot face un bun vorbitor au fost de asemenea scoase în evidență de antrenoarea de dicție.

Vera Nastasiu a oferit și trei premii pentru paricipantele Women’s Days in Chișinăuun curs gratuit de dicție și ultimele două cărți pe care ea le-a citit. Despre lectură, trainerul a spus că este una dintre activitățile sale zilnice, care o relaxează și o dezvoltă, în același timp.

„Eu ajung acasă destul de târziu, pe la 20:00 sau chiar 21:00. Timpul puțin pe care îl am pentru fiica mea este în mare legat de lecturi. La început e greu să motivezi un copil să ia cartea și să citească – orice este spus copilului ca o poruncă nu e primit pozitiv. Eu am abordat strategia exemplului: ajung acasă, iau o carte în mână și mă apuc de citit. Fiica mea de 6 ani devine automat curioasă: „Ce face mama?”, „Ce carte a luat?”, „Despre ce citește?”, etc. Eu o îndemn să facă și ea la fel, iar apoi să ne povestim reciproc despre ce am citit și să vedem ce am învățat din lectura de astăzi. E adevărat că ei de cele mai multe ori i se pare mult mai interesant ceea ce citesc eu, însă, credeți-mă, deprinderea este deja mai mult decât un ritual zilnic. Uneori aș vrea să fac și altceva, iar Gloria deja nu mă lasă”, a mărturisit Vera Nastasiu, zâmbind.

La final, antrenoarea a oferit și o listă de cărți bune, în viziunea sa, dar și o listă de lecturi pentru dezvoltarea personală, care i-au fost de folos pentru ascensiunea proprie. Participantele Women’s Days in Chișinău au avut parte și de alte discursuri înteresante. Nutriționista Galina Tomaș le-a vorbit despre cât de importante sunt toate etapele în evaluarea și valorificarea propriei sănătăți și le-a oferit suportul și răspunsurile pentru toate întrebările legate de alimentație corectă și sport.

www.ea.md