Oamenii care au grijă de dezvoltarea lor continuă sunt cei care fac față mai ușor provocărilor zilnice. Iată de ce este foarte important să punem accent pe îmbunătățirea calităților și abilităților noastre, să devenim din ce în ce mai buni prin autoeducare și prin interacțiunea cu persoane de la care avem ce învăța. Abilitatea de a vorbi în fața unui public se află printre elementele de bază care ne pot ajuta să obținem ceea ce ne dorim, atât din punct de vedere personal, cât și profesional. Așadar, Dicție.md ți-a pregătit mai jos câteva avantaje pe care ți le aduc cursurile de dicție și discurs public cu Vera Nastasiu, antrenoare acreditată ANC București pe poziția de formator, licențiată în științele educației, masterandă în comunicare și relații publice la SNSPA BUCUREȘTI, jurnalistă de 11 ani și de 8 ani fondatoare Dicție.md în R. Moldova.

1. Te ajută să devii mai încrezător în forțele proprii

Vorbirea în public îți poate spori semnificativ încrederea. Depășirea temerilor care însoțesc vorbirea în public este o putere. În plus, conectarea cu publicul poate fi un semnal puternic că deții informații și opinii valoroase care merită să fie împărtășite lumii.

2. Te ajută să ai o gândire critică

Vorbirea în public este o modalitate excelentă de a construi abilități de gândire critică. Scrierea unui discurs necesită o gândire atentă, de la analiza publicului până la propoziția finală. Nu este suficient să ai un mesaj, trebuie să-ți dai seama cum să adaptezi mesajul pentru a se potrivi nevoilor publicului tău.

3. Îmbunătățirea abilităților de comunicare

Relațiile personale, interacțiunile sociale și situațiile de la locul de muncă necesită o bună comunicare. Vorbirea în public se concentrează pe comunicarea ideilor. Poți învăța să îți prezinți ideile într-un mod organizat și coerent și să îți argumentezi opiniile, evitând astfel situațiile neplăcute.

4. Îți extinzi rețeaua profesională

Un alt beneficiu al comunicarii în public este că atunci când vorbești la un eveniment, vei descoperi brusc că toată lumea vrea să vorbească cu tine. Aceasta este o oportunitate valoroasă pentru a-ți face prieteni, a construi contacte de afaceri și a genera afaceri.

5. Te învață să convingi oamenii

Vorbirea în public este un mod puternic de a uni oamenii sub o cauză comună și de a-i motiva să acționeze. Nu este un secret că oamenii de-a lungul istoriei au folosit puterea de a vorbi în public pentru a face diferența.

6. Îți dezvoltă abilitățile de conducere

Dacă ai lăsat pe alții să vorbească pentru tine în trecut sau ți-a fost greu să exprimi ceea ce ai vrut să spui, asta se va estompa. Vei putea să-ți spui fluent gândurile. Liderii necesită capacitatea de a vorbi încrezător pentru a determina schimbarea, iar abilitățile de vorbire în public sunt vitale pentru ei.

Emoțiile care vin odată cu vorbirea în fața unei mulțimi nu vor dispărea în întregime, însă vei învăța cum să depășești fricile și să transformi slăbiciunea în forță.

Cu drag, echipa Dicție.md!