Timp de șapte săptămâni, experta în comunicare publică Vera Nastasiu a oferit o serie de instruiri echipei Agenției de Guvernare Electronică (AGE).

 Mai exact, managerii care gestionează proiecte și produse digitale au fost instruiți de către Vera Nastasiu în cadrul unui curs de comunicare destinat funcționarilor publici.

Pe durata sesiunilor de instruire, experta a predat tehnici și strategii de comunicare, îmbinând elementele de dicție, discurs public cu cele de imagine publică, etichetă și protocol, dar și antrenamente practice pentru prezentări și vorbire în public.  

 Vera Nastasiu a menționat: „A fost un privilegiu să lucrez cu echipa AGE. Oamenii de aici, conduși de către doamna Olga Tumuruc sunt o “mină de aur” pentru aceasta țară. Puțini știu ca grație lor, noi stăm confortabil acasă si cu un simplu click obținem online sute de acte, fără cozi, fără nervi și fără a sta in trafic.

La sesiunile de instruire am descoperit o echipa creativă, dinamică, deschisă spre obținerea de competențe noi, receptivitatea căreia este de admirat.”

 Precizăm, că domeniul digitalizării este o provocare pentru orice trainer în comunicare, care ar urma să faciliteze acest gen de conținut către public. Dar grației, implicării fiecărui membru, dar și metodelor predate, discursurile finale de la sesiunea de absolvire au fost extraordinare.

 Suntem mândri de fiecare dintre cursanții noștri pe care i-am lăsat încrezători, siguri, persuasivi și pregătiți pentru orice comunicare în public și pentru a livra prezentări despre platforme digitale și sisteme informaționale noi care sunt în proces de dezvoltare.

 Mulțumim în mod special doamnei directoare Olga Tumuruc, dar și participanților: Tatiana Cazacu, Olesea Berestean, Angela Munteanu,  Roșca Galina, Bercu Igor, Zaharia Diana, Olga Tumuruc, Fricățel Eduard, Stratan Ion, Munteanu Irina, Ciofu Olesea,  Budeci Ion, Sincovschi Tatiana, Reaboi Artur, Bedros Sergiu, Aramă Igor, Bejenaru Liudmila, Catîrev Nina, Croitor Elena, Ana Coșleț.

 AGE este o instituție publică, creată în 2010, care urmărește beneficiul public prin aplicarea Tehnologiilor Informaționale și de Comunicații în Guvern, în vederea îmbunătățirii calității serviciilor publice prestate cetățenilor și antreprenorilor și o administrație digitală eficientă și performantă.