Cursanta noastră, Victoria Feleșcan, elevă în clasa a-VI-a Liceului Teoretic ”GAUDEAMUS”, a vorbit despre reușitele pe care le-a avut la cursul de Dictie si discurs public. Haideți să le descoperim impreuna, citind interviul de mai jos.

Dictie.md: Cât de importantă este dicția în activitatea dvs?

În activitatea mea de zi cu zi dicția are un rol imperios, deoarece port mereu conversații în care vreau să fiu înțeleasă.

Dictie.md: Când și cum ați descoperit Dicție.md?

Am descoperit Dicție.md de pe pagina de socializare Facebook acum patru ani, împreună cu mama mea  urmăream cu drag toate recomandările și sfaturile utile de pe pagina Dictie.md.

Dictie.md: De ce ați ales să vă înscrieți la cursul online de dicție și discurs public al Verei Nastasiu? Ce v-a convins să ne alegeți?

Am ales să mă înscriu la dicție și discurs public al Verei Nastasiu, deoarece am vrut sa inving frica si emotiile atunci cand trebuie sa  vorbesc  în fața unui public, dar si sa capat  mai multă încredere în mine. Vera Nastasiu –  mereu îmbrăcată la patru ace, m-a inspirat întotdeauna cu citatele motivaționale și felul ei de a cuceri oamenii din jur.

Dictie.md: După încheierea cursului cu Vera Nastasiu, ați reușit să scăpați de anumite blocaje de comunicare, probleme de emitere a unor sunete sau să corectați anumite probleme în vorbirea dvs. zilnică? Ce s-a schimbat concret?

După încheierea cursului am reușit să-mi perfecționez vorbirea și rostirea corectă a sunetelor, să înțeleg cât e de molodioasă limba maternă. Multe persoane au remarcat schimbări în modul meu de comunicare.

Dictie.md: Cât de exigentă a fost antrenoarea Vera Nastasiu la orele de dicție și discurs public?

De fapt, aș înlocui cuvîntul ”exigent” cu ”disciplina”. Vera Nastasiu este o persoană disciplinată și a cerut același lucru din partea cursanților prin pregătirea sistematică a temelor de acasa, a ținut cont de dezvoltarea vocabularului și rostirea corectă a cuvintelor tuturor participanților.

Dictie.md: De ce ati recomanda acest curs ?

Îl recomand cu mult drag, deoarece vorbirea corectă a limbii române este o necesitate, cursul fiind ghidat de o persoană specială, caldă, inspirațională, foarte sociabilă cu care te înțelegi de minune și te incurajeaza în tot ceea ce faci, cu numele Vera Nastasiu. Îți transmite o energie pozitivă și mult curaj spre ați realiza visele și a fi tu însuți. Am cunoscut persoane noi și am aflat despre diferite experiențe de viață, care m-au lăsat profund impresionată, chiar vreau să le mulțumesc Ludmilei Iachim și Victoriei Boțan, care m-au făcut să înțeleg că imposibilul poate deveni posibil.

Vă mulțumim ca ați ales Dicție și Discurs public cuVera Nastasiu!

Foto:Arhivă