Cercetările arată că există o predispoziție genetică ce face ca timiditatea să fie mai puternică la unii copii față de alții. Dar asta nu înseamnă că ea nu poate fi tratată. Acest fapt este demonstrat de Costin Bularga, în vârstă de nouă ani, care a reușit să învingă timiditatea datorită cursului de Dicție și Discurs Public cu Vera Nastasiu. Potrivit mamei sale, Elena Bularga, Costin a moștenit timiditatea de la ea, de aceea a hotărât să-l înscrie la dicție, în speranța că băiatul ei vă capătă curaj și încredere în forțele proprii, dar și pentru a învața să vorbească o română frumoasă și clară.

Haideți să descoperim din interviul de mai jos cum au fost cele cinci săptămâni de curs și cum a reușit Costin să-și învingă fricile.

Dictie.md: De ce considerați important ca un copil să urmeze un curs de
dicție?
Este imperioas, deoarece atunci când un copil comunică bine, își poate  exterioriza liber sentimentele, gândurile, ideile. Iar acest fapt mă ajuta pe mine, ca părinte, să știu cum să mă comport cu el în diferite situații.

Dictie.md: Când și cum ați descoperit Dicție.md

Acum mulți ani am descoperit Dicție.md de la televizor. Costin era clasa 0. Am fost la o consultație la antrenoarea Vera Nastasiu. La aceea vreme eram prea mici și aveam nevoie de ore individuale, însă antrenoarea nu dispunea de timp. Și am așteptat până acum.

Dictie.md: De ce ați ales să vă înscrieți copilul la cursul de dicție și discurs
public al Verei Nastasiu? Ce v-a convins să ne alegeți?

M-a convins felul în care vorbește Vera Nastasiu.

Dictie.md: După încheierea cursului cu Vera Nastasiu, cum s-a schimbat
vorbirea copilului, a reușit să scăpe de anumite blocaje de comunicare, probleme de emitere a unor sunete sau să corecteze anumite probleme în vorbirea lor zilnică? Ce s-a schimbat mai exact ?

După curs, am observat că băiețelul meu este întotdeauna primul atunci când la lecțiile online învățătoare întreabă cine dorește să recite sau să citească. Asta înseamnă că scopul meu a fost atins. Nu mai este timid. Este mult mai degajat, este încrezut în el și în felul cum vorbește. Ba mai mult, ne corectează și pe noi, părinții, atunci când este cazul. Totodată, am observat că el a devenit mai conștient de importanța comunicării, și mă bucur mult că nu a trecut doar pe lângă curs. Acum știe să rostească litera E, și să ducă cuvintele până la capăt. Am fost foarte
surprinsă, atunci când la examenul final, Costin a spus discursul sau foarte liber, fară urmă de emoție în fața mai altor părinți. Am fost eu cea care nu mai putea de emoții.

Dictie.md: Cât de exigentă i s-a părut copilului, Vera Nastasiu?

Nu cred că a fost exigentă. Ba dimpotrivă, Vera Nastasiu s-a comportat destul de cald cu copiii și a încercat să le explice de ce este important că ei să învețe să vorbească corect și clar, și că o dicție frumoasă trebuie să devină o prioritate pentru ei. Costin a fost foarte entuziasmat de antrenoare și se ducea la ore din plăcere, iar
când ieșea din sala de curs, de fiecare dată era foarte motivat și fascinat, și ne spunea că
își dorește foarte mult să vorbească la fel de frumos ca antrenoarea lui. De asemenea, ne-a mai spus că îi placea tare mult să stea și doar să o asculte pe Vera Nastasiu.

Dictie.md: De ce ați recomanda acest curs ?

Recomad acest curs, pentru că băiatul meu s-a schimbat radical. Mai exact, dintr-
un copil timid și introvert s-a transformat într-un copil îndrăzneț și curajos.

Vă mulțumim că ați ales Dicție.md și antrenoarea Vera Nastasiu.

Interviu realizat de echipa Dicție.md