La 20 noiembrie, Vera Nastasiu a desfășurat o instruire pentru profesorii din raionul Rîșcani.

Cu pâine și sare. Așa a fost întâmpinată ieri antrenoarea de dicție și discurs public, Vera Nastasiu la gimnaziul „Gh. Rîșcanu”, din raionul Rîșcani, acolo unde a desfășurat o instruire pentru aproximativ 80 de cadre didactice ai gimnaziului.

La invitația Directoarei gimnaziului dna. Frecăuțanu Diana și cea a directorului adjunct dna.Dugan Ludmila, Dicție.md cu Vera Nastasiu a dat curs solicitării, astfel încât, timp de câteva ore, antrenoarea de dicție și discurs public a instruit profesorii de limba și literatura română cât și cei de limbi străine,  engleză și franceză.

În cadrul instruirii, Vera Nstasiu a lucrat cu profesorii pe partea de comunicare și exprimare, prezentându-le profesorilor cele mai noi tehnici de comunicare publică, câteva exerciții pentru gestionarea emoțiilor și bineînțeles a lucrat cu ei pe partea de dicție, respirație, ritm și expresivitatea vorbirii.

 Aliona Baibarac, învățătoare, formator raional, gr.did.I, gimnaziul Pociumbeni: “Vera Nastasiu, un OM de VALOARE  care ne motivează prin intermediul rețelelor de socializare  că  Arta de a vorbi frumos poate schimba lumea  și că vorbirea  literară este  imperioasă și trebuie să prevaleze.

Având onoarea să o avem ca antrenoare la   Seminarul de dicție și discurs public, care a  fost unul  excelent,  am savurat cu nesaț din sufletul dumneaei nobil. Am avut în față  un model demn de urmat, exemplu pentru multe generații.  Dna Vera ne-a convins  că vorbitul în public este o abilitate pe care o poţi stăpâni perfect doar exersând , or totul pornește de la atitudine, contactul vizual, poziția mâinilor, curaj, imagine, tehnici de persuasiune, încrederea în sine și că oricine poate ajunge la performanțe. De la dnei am învățat că Tocurile te ridică, iar cărțile te înalță  și că  Puterea educației constă în model și cuvânt.  Cred că asemenea  curs de dicție și discurs public e absolut necesar   fiecărui cadru didactic. Vă mulțumim mult, stimată Vera Nastasiu, dar și întregii echipe dicție.md”, a spus profesoara.

Impresionată de entuziasmul profesorilor din localitatea Rîșcani, Vera Nastasiu a relatat:

“Cele mai frumoase lucruri din viaţă și cele care rămân pentru totdeauna în noi, nu sunt “lucruri”, sunt oameni, situaţii, sentimente, emoţii. Aceste instruiri pe care împreună cu echipa mea le desfășurăm cu diverse ocazii în diverse instituții și medii academic, îmi aduc emoții și plăcere.

Mă bucură să văd oameni care vor să obțină noi performanțe, vor să-și îmbunătățească modul de gândire, stilul de viață și vor să exceleze în carieră. La gimnaziul „Gh. Rîșcanu”, din raionul Rîșcani, am cunoscut o mulțime de profesori înțelepți și talentați care depun tot efortul în educarea unei generații sănătoase. Un profesor, oricât de experimentat este, niciodată nu trebuie să înceteze să lucreze asupra lui. Doar prin muncă, dezvoltare și învățare continuă, poți izbândi”, a spus antrenoarea.

Echipa organizatorică:

– Aliona Baibarac, învățătoare, formator raional, gr.did.I, gimnaziul Pociumbeni;
– Albina Nina,  Specialist principal metodist, DÎTS Rîșcani;

Gazde bune:

–  directoarea gimnaziului „Gh.Rîșcanu”, profesoară de limbă și literatura română, gr. did.I,  Frecăuțanu Diana
–  director adjunct a gimnaziului „Gh.Rîșcanu”, învățătoare, gr.did.I, dna.Dugan Ludmila