Dicția joacă un rol esențial în dezvoltarea personalității copiilor, îi ajută să-și formeze abilități de comunicare, să se exprime în mod coerent și să aibă mai multă tenacitate și încredere în vocea lor. Acest lucru se manifestă în special atunci când cei mici trec prin diferite etape, cum ar fi mersul la grădiniță sau la școală, frecventarea unor noi cursuri sau activități extracurriculare și încadrarea în circumstanțe noi sau grupuri de oameni cu care nu au mai interacționat.

Datoria părintelui este să-i facă cât mai adaptabilă o situație sau alta, pentru ca copilul să nu suporte un stres deosebit prin schimbări bruște sau cel puțin să-l pregătească corespunzător pentru situațiile care urmează să apară. De acest lucru a ținut conta Polina Cupcea, mama minunatei noastre cursante Melissa, când a adus-o pe fiica sa la instruirile cu Vera Nastasiu. Cum au ajutat-o acestea și ce abilități a dobândit micuța după cele cinci săptămâni la Dicție.md, afli din interviul de mai jos, pe care ni l-a acordat chiar mămica elevei.

De ce considerați important ca un copil să urmeze un curs de dicție?

Consider că pentru orice mamă cel mai important este ca, înainte de școală, copilul ei să fie pregătit pentru o comunicare cât mai eficientă, pentru a se putea descurca în orice situație.

Când și cum ați descoperit Dicție.md?

Pe când fetița mea avea patru anișori, navigând pe internet am descoperit pagina de Facebook a proiectului Dicție.md. În acel moment am zis că Melissa trebuie să aibă o vorbire clară atunci când va merge în clasa întâi, iar pentru asta vom apela neapărat la cursurile de dicție cu Vera Nastasiu.

De ce ați ales să vă înscrieți copilul la cursul de dicție și discurs public al Verei Nastasiu? Ce v-a convins să ne alegeți?

M-a convins și m-a motivat însăși doamna Vera. Având în spatele său o experiență atât de mare, felul său de a vorbi și de a se exprima, am constatat că ea este cel mai bun exemplu în ceea ce privește comunicarea eficientă.

După încheierea cursului cu Vera Nastasiu, cum s-a schimbat vorbirea fetiței?

După finalizarea acestui curs, fetița mea a devenit mai matură, mai sigură pe sine și nu are nicio frică atunci când discută cu cineva.

Cum au fost sesiunile de Discurs Public pentru copilul dvs.?

Sesiunile de discurs public, pentru copilul meu, au fost foarte interesante. După fiecare lecție, fetița mea era atât de entuziasmată și rămânea încântată de instruirile susținute de doamna Vera.

Cum a fost antrenoarea Vera Nastasiu la instruiri?

La aceste cursuri, doamna Vera a fost plină de energie. Cea mai elegantă femeie pe care am întâlnit-o vreodată. Știe să transmită multă căldură și să dezvolte încrederea și curajului interior al fiecărei persoane.

De ce ați recomanda acest curs ?

Recomand acest curs tuturor persoanelor și copiilor care vor să aibă o comunicare clară și corectă, să acumuleze o experiență frumoasă alături de echipa Dicție.md.

Vă mulțumim!
Interviu realizat de echipa Dicție.md.