PRO TV Chisinau marcheaza, in aceasta luna, 20 de ani de emisie si cu aceasta ocazie, iti propunem sa cunosti istoriile unor oameni de succes, care au reusit timp de doua decenii sa se valorifice emotional si profesional.

Vera Nastasiu a inceput a lucra pe cand avea doar 16 ani si de atunci nu s-a oprit niciodata. A luptat cu toate fortele pentru a-si atinge scopurile pe plan profesional, dar si pentru a deveni o femeie fericita si implinita.

 

Vera Nastasiu a cucerit o lume intreaga prin discursurile sale publice. Modul in care isi formuleaza speechurile ne face sa intelegem ca cel mai important instrument cu ajutorul caruia poti impresiona este, cu siguranta, cuvantul. Povestea sa este extrem de interesanta, dar si plina de rasturnari de situatii. Cunoaste-o in interviul ce urmeaza!

Q: Acum 20 de ani, unde va imaginati ca veti fi? 

A: Cu siguranta, in Republica Moldova, dar nu-mi dadeam seama de amploarea schimbarilor care urmau sa apara. Imi amintesc dificultatile pe care le aveam. Ma ambitionam sa cred ca daca invat mult, viitorul meu va fi diferit de al marii majoritati. Voiam sa fac ceva ce mi-ar permite sa visez, sa calatoresc, sa dezvolt ceva util oamenilor. Eram la primele mele incercari de a scrie. Aveam 13 ani si o viata, aparent, lipsita de griji. Ma visam la televiziune si ma antrenam, copiind diversi prezentatori de la TVR 1, citind stiri. Patru ani mai tarziu eram la televiziunea locala din Nisporeni, citind primele mele buletine informative.

Q: Visul dumneavoastra de acum 20 de ani? S-a realizat? 

A: Da! Sunt la activ cu o cariera in jurnalism, invatata in strada. Am facut reporterie si cred ca acolo am invatat cu adevarat ce inseamna sa fii un bun specialist. Eu nu am studii in jurnalism, dar in filologie. Daca in aceasta meserie nu esti dispus sa inveti, atunci nu prea ai ce cauta aici. Deci, am devenit jurnalista pe care o visam, cu emisiuni si interviuri de top, cu cei mai importanti oameni ai tarii.

Q: Cea mai mare frica de acum 20 de ani? Ati depasit-o? 

A: Frica mea de a urca in copaci. Cred ca teama de inaltime nu am putut-o depasi.

Q: Lectia invatata in 20 de ani?

A: Sa nu abdic de la principiile care ma fac sa ma simt bine, sa nu accept mediocritatea si sa muncesc pentru fiecare lucru pe care mi-l doresc, sa nu accept lucrurile gratis si sa fac ceva ce imi aduce satisfactie, sa merg dupa vise, nu dupa oameni.

Q: Cea mai neasteptata schimbare in viata dumneavoastra in 20 de ani? 

A: Aparitia Gloriei. Fetita mea face in curand 10 ani. Nu poate egala nicio alta schimbare, aparitia ei si viata noastra de acum. Am impresia ca eram de o vesnicie impreuna, doar ca lipsea ea fizic. Mirosul ei, atingerile ei, gandurile ei, jocurile ei, imi coloreaza viata. Au mai fost si alte schimbari. Intr-o zi, cand practic nu aveam nimic, decat un loc de munca si atat, am decis sa renunt. Sa las munca in Chisinau de la un post de radio si sa revin la casa parinteasca. A fost un an extrem de greu. Abia dupa aceea am inteles ca decizia mea a fost corecta. Aveam nevoie sa resetez anumite procese si sa-mi dau seama ca nu mi-e teama sa risc.

Q: La ce ati renuntat in 20 de ani?

A: La o relatie toxica, in care nu mai era locul meu, la un loc de munca si la cativa prieteni care erau langa mine doar pentru ca munceam cu anumite persoane publice.

Q: Cum trec 20 de ani pe chipul omului? Se schimba mult? 

A: In cazul meu, da. Dar conteaza mai putin schimbarea fizica. Ma bucur ca acesti ani si-au lasat amprenta pe caracterul meu. Am invatat zilnic cate ceva nou, am putut construi cu mainile mele ceva durabil si am fost dispusa sa accept greselile si sa ma autoprovoc in fiecare zi.

Q: Ati vrea sa puteti da 20 de ani inapoi si sa faceti lucrurile altfel? 

A: Si da, si nu. As schimba anumite lucruri legate de partea personala. Nu as mai face pasi nechibzuiti. In partea profesionala, sunt in regula. Poate as fi petrecut mai mult timp cu tata si as fi pretuit mai mult momentele avute impreuna. Dar, nu poti sti ce iti rezerva ziua de maine. Tocmai de aceea trebuie sa traiesti fiecare zi cu intensitate si bucurie.

Q: Cum va vedeti peste alti 20 de ani?

A: Vreau sa cred ca tot in Republica Moldova. Cu o fetita realizata personal si profesional si cu nepoti. Am multe planuri pentru urmatorii 20 de ani. Vreau doar sa-l rog pe Dumnezeu sa imi ofere oamenii potriviti in drumul meu.

sursa. www.perfecte.md

https://perfecte.md/lifestyle/protvchisinau-20-vera-nastasiu-am-invatat-acum-20-de-ani-ca-trebuie-sa-merg-dupa-vise-nu-dupa-oameni—2504406.html?fbclid=IwAR3Zknqwcsvj3HsdOUn3p7D9Wem6l6l6IljEq5La7opgIw47-vm1JiDPW2g