În această carte copilul va găsi sfaturi utile pentru o mulțime de împrejurări din viața de zi cu zi, în care politețea spune foarte mult despre educația primită în familie. Autoarea nu uită să trateze problema comunicării digitale, care cel mai adesea scapă de sub controlul părinților.

Cartea Bunele maniere îl va învăța:

  • cum trebuie să se comporte atunci când se află într-o vizită;
  • ce implică neticheta;
  • cum să transmită mulțumiri;
  • cum se cuvine să primească un cadou sau să facă un compliment.

 

  1. Cuore – inimă de copil de Edmondo de Amicis

O carte ce-l învață pe copil să-și iubească patria, familia și școala împreună cu colegii și profesorii săi. Această carte este dedicată copiilor din clasele primare.

Autorul explică în prefață că se poate intitula: “Istoria unui an de școală scrisă de un elev din clasa a III-a”.

Acest copil își nota într-un caiet tot ce vedea și simțea în fiecare zi, iar la finalul anului școlar, tatăl lui a scris această carte după notițele lui.

 

  1. Heidi de Johana Spiri

Heidi este lăsată de mătușa Dete în grija bunicului ce locuiește în munții Elveției. Acolo, fata va începe să iubească împrejurimile, să își facă prieteni și să îl schimbe be bunicul ei ursuz.

Acestă povestea este plină de învățăminte despre prietenie, valoarea familiei și despre speranță.

 

  1. Colț Alb de Jack London

Această carte care povestește viața cățelului Colț Alb, puiul unui lup și al unei cățele roșcate deținute de un indian a reușit să mă cucerească cu prima pagină.

Având numeroși săpâni alături de care are parte de experiențe nu prea plăcute, Colț Alb devine un câine sălbatic si neîncrezator în cei din jur.

Până în momentul in care este salvat de judecătorul Scott, un om blând care îl îngrijește și îl domesticește cu foarte multă răbdare.

Acesta învață ce e devotamentul, iubirea și respectul și chiar ajunge să se pună pe el însuși în pericol pentru a salva viața noului său stăpân.

 

  1. Cronicile Padurii de ALEC BLENCHE

 

Cronicile Pădurii este o poveste minunată despre prietenie, sensul vieții și altruism: Padurea Cantatoare, prima carte din seria Cronicile Padurii.

“Un stil de viata sanatos se bazeaza in primul rand pe iubire si respect. Iubire si respect pentru orice forma de viata care exista pe planeta. Vorbim aici atat de animale si de plante, dar si de oameni. Deci trebuie sa te iubesti si sa te respecti si pe tine.” Acesta este crezul lui Alec Blenche.

Vegetarian de peste zece ani, Alec este si nutritionist raw vegan (curs David Wolfe la BodyMInd Institute), tehnician nutritionist (curs ANATECOR), castigator al Bursei Acts of Education in cadrul Hippocrates Health Institute, fitoterapeut – (curs ANATECOR), si are studii universitare si postuniversitare in Drept si Pedagogie Muzicala.

Promotor al unui stil de viata implinit si sanatos, Alec ii sfatuieste pe parinti sa-i deprinda pe copiii lor sa traiasca astfel prin puterea exemplului lor, implicandu-i pe copii in activitati de cunoastere si imbunatatire personala. Este vorba de lucruri simple, precum plimbarile in natura, ingrijirea plantelor, preparatul meselor in familie. Pentru copii este esential sa faca multa miscare si sa se joace mult, sa manance alimente sanatoase, dar si sa-si hraneasca mintea cu carti potrivite cu varsta lor, care sa le stimuleze imaginatia, empatia si curiozitatea.