9 întrebări și 9 răspunsuri de la antrenoarea de dicție, Vera Nastasiu.

Există o întrebare pe care ați fi dorit ca cineva să v-o adreseze, dar nu a făcut-o niciodată? 

Vera Nastasiu: Nu mi-am dat niciodată atât de multă importanță. Am răspuns mereu politicos, indiferent cât de incomode au fost întrebările. Cu o singură precizare, sunt mai motivată să răspund la întrebările profesionale, prin intermediul cărora pot ajuta anumiți oameni, decât la întrebări personale, care mă gândesc eu, nu prezintă un interes sporit.

 Există un obiectiv / proiect pe care doriți să îl realizați, dar nu ați avut timpul necesar ? Care ar fi acesta ?

Vera Nastasiu: Da, mi-am dorit mult să dezvolt o Școală de Gramatică. Încă mai este această idee în capul meu și mă gândesc mult la ea.

În proiectul dvs pe care îl aveți sunteți mereu cu zâmbetul pe buze. Cum treci peste perioadele dificile din viaţă?

Vera Nastasiu:  Sunt un om obișnuit, cu aceleași obiceiuri.  Mă supăr, am stările mele de liniște. Dar sunt un om în general pozitiv. Nu fac un efort ca să fiu anume așa. Pur și simplu, educația, caracterul și circumstanțele, mi-au arătat că altă rețetă pentru success nu există.

Ce te face cel mai fericit om pe lumea asta?

Vera Nastasiu:  Viața pe care mi-a oferit-o mama, dar și viața pe care am oferit-o și eu unui copilaș.

Dar te consideri un om împlinit?

Vera Nastasiu:  Absolut. Un om împlinit este cel care poate stâpîni și munca și dragostea. Mă simt o norocoasă.

Este ceva ce îţi doreşti mult să faci, dar nu ai avut ocazia până acum?

Vera Nastasiu:  Da, să mă odihnesc o lună de zile fără acces la internet, telefon, televizor. Să fiu eu, cărțile și fetița mea.

Povesteşte-mi, ultima întâmplare din viaţa ta cotidiană care te-a marcat.

Vera Nastasiu:  Sunt foarte multe. dar ultima… eram în Aeroportul Otopeni, reveneam la Chișinău și la controlul valizelor, cineva dintre vameși m-a întâmpinat zâmbind. Am salutat politicos și am încercat să-mi recuperez valiza. Vameșul român era un om care știa toate interviurile mele, urmărește canalul meu de Youtube și a avut un discurs impresionant despre mine, în preajma tuturor colegilor lui. M-a flatat gestul, pentru că desi știu că suntem urmăriți de mii de oameni, înclinam să cred că nu suntem chiar atât de populari. A fost o plăcere deosebită. Sau frecvent în avioane, români, care mă salută, și spun: Vreau să vă mulțumesc pentru ce faceți și să vă întreb, cum ați reușit să deveniți așa?

Există o personalitate care v-a inspirat și care v-a influențat deciziile luate de pana acum?

Vera Nastasiu:  Da, mama. Dar au fost și alți zeci de oameni frumoși care m-au ajutat să cresc până aici. Inclusiv, profesorii mei.

Ai un motto după care te ghidezi în viaţă?

Vera Nastasiu:  De fapt, sunt mai multe. Am învățat că oamenii puternici nu doboară, oamenii puternici îi înalță pe alții. Și doar așa poți crea în jurul tău o comunitate puternică, demnă de a schimba lumea.

sursa: www.dictie.md