Te-ai întrebat vreodată ce legătură are comunicarea cu timiditatea și cum poate să-ți influențeze cea din urmă relația cu copiii tăi? Ei bine să știi că timiditatea distruge orice cale de comunicare. Mai ales atunci când vine vorba de comunicarea cu copiii tăi.

Oamenii timizi închid căile de comunicare și lasă distanță între înterlocutorii săi.  Iar tu, probabil că nu-ți dorești să creezi bariere de comunicare între tine și odorul tău. Comunicarea este cheia oricărei relații. Ea ne ajută să ne exprimăm gândurile, să ne arătăm emoțiile, și să împrțim iubirea cu semenii noștri, or “Copiii devin comunicativi, dacă au părinți comunicativi”, spunea antrenoarea de dicție, Vera Nastasiu. Ce copil își dorește un părinte timid și neîncrezut în spusele și faptele sale? Va crește oare acest copil cu dragoste pentru cuvinte și comunicare? Aceste două întrebări ar fi un “Start-up” pentru tine, ce zici?

Noi zicem că da, deoarece avem deja pregătite pentru tine și câteva sfaturi despre cum poți să devii mai comunicativ cu copiii tăi dar și cu cei din jur. Doar să le urmezi!

 

  1. Nu lăsa loc de temeri. Implică-te, manifestă-ți ideile, fii tu. Dă start unei conversatii cu cei din jur.
  2. Nu poți fi la fel în fiecare zi. Fii cât mai diferit. Ieși din zona ta de confort. Nu poți să evoluezi dacă stai ascuns în scorbura ta. Pentru a obține rezultate noi trebuie să investești în idei noi.
  3. Impune-te să creezi dialoguri, discuții, schimb de opinii. Trebuie să ai mereu setat intentia de a deveni o persoană comunicativă.
  4. Nu-ți arăta emoțiile și temere în voce. Ai încredere întotdeauna că ceea ce comunici tu este mai presus de orice. Fii sigur în spusele tale și nu lăsa pe nimeni să-ți distrugă comentariul.

 

Nu uita: Oamenii comunicativi acționează în ciuda fricii, a îndoielilor și a grijilor, iar oamenii timizi se lasă opriti de ele!!!