Vera Nastasiu, despre asteptarile de la fetita sa, Gloria: “Notele de la scoala nu reflecta potentialul unui elev. Nu ma conduc dupa ele.”

Antrenoarea de dictie Vera Nastasiu munceste zilnic alaturi de adulti, adolescenti si copii, pe care ii ajuta sa se exprime corect romaneste. Astazi insa aflam ce asteptari si cerinte are fata de propria sa fiica, Gloria.

Ajuta multi copii sa vorbeasca frumos, sa se exprime coerent si sa aiba o dictie impecabila. Munceste zi de zi cu acestia, depune mult suflet in ceea ce face si foloseste tehnici eficiente iar rezultatele nu se lasa mult asteptate. Cat de exigenta insa este cu fetita sa, Gloria, la capitolul invatat? Daca o ajuta sa-si faca temele si cat de mult conteaza notele pentru Vera, afla mai jos.

A inceput un nou an scolar pentru fetita ta, Gloria. Cum o ajuti sa se pregateasca de lectii?

Ea are 8 ani este in clasa a II. Am mers impreuna in aceasta vara la biblioteca pentru copii Ion Creanga. Am incurajat-o sa-si faca un abonament si am invatat-o care este diferenta dintre o libararie si o biblioteca. Am renuntat la programul meu si am stat langa ea, 2 ore. Am citit impreuna, am cautat carti si am discutat despre subiecte care o pasioneaza: Spatiul, Soarele, Planetele, Pamantul, Constelatiile. Mai nou, vrea sa ajunga la NASA.

Este important pentru tine ce note obtine?

Notele de la scoala nu reflecta potentialul unui elev. Nu ma conduc de ele. Nu sunt decisive aceste mentiuni in agenda. Stiu cat poate, stiu ce poate. Vreau sa fie un om liber si sa aleaga sa invete din placere, nu din obligatia de a lua o nota mare. Eu sunt omul care ii cunoaste vulnerabilitatile.

Care sunt materiile ei preferate? Dar care nu-i plac?

Ii place limba romana, indiscutabil. Ca orice copil, are o memorie foarte buna. Nu trebuie decat sa citeasca de 2-3 ori si retine cu usurinta. Ii place engleza, mai putin cifrele. Dar cand intelege operatiile, deja e senina. N-o stresez sub nicio forma. Vreau sa cresc un copil, care sa mearga la scoala cu drag.

Cat de mult te implici sa o ajuti cu tema pentru acasa?

Noi mergem la un liceu cu program prelungit. Ea vine acasa cu temele deja facute. Eu verific mereu si repetam diverse texte, daca mai trebuie sa memorize ceva. Dar un principiu, de la care nu abdic, este ca, eu sa o conduc si sa o iau de la scoala. Eu sunt omul care trebuie sa gestioneze emotiile de peste zi, dar si energia cu care merge la scoala. Vreau sa stiu mereu ce face, cum se simte si ce traieste.

Ce iti doresti pentru ea si cum o vezi in viitor?

Imi doresc sa fie sanatoasa si fericita. Este tot ce avem nevoie in viata pentru a fi impliniti. Restul lucrurilor materiale le poti obtine prin munca. Vreau pe viitor sa-si aleaga ce simte ea ca vrea sa faca. Acolo unde nu exista pasiune, nu exista nimic.

 

Sursa: http://perfecte.md/article/family/vera-nastasiu-despre-asteptarile-de-la-fetita-sa-gloria-notele—2341671.html

 

2018-09-14T08:05:36+00:00septembrie 14th, 2018|

Comenteaza

error: Conținutul nu poate fi Copiat!