O nouă apariție și o nouă ocazie frumoasă pentru Vera Nastasiu de a vorbi despre marea ei pasiune – Dicția. De data aceasta pentru postul de radio din România 3NET „Florian PITTIS” alături de Dan Bogâldea și gazda emisiunii, Ramona Alexandrescu.

Antrenoarea a vorbit despre cursurile sale de dicție pe care le desfășoară în Republica Moldova și dincolo de ea, dar și despre minunații ei cursanți pe care i-a ajutat să exceleze în comunicarea lor de zi cu zi, ajutându-i să-și descopere potențialul și să devină o versiune mai bună a lor.

„Sunt fericită să vă spun că cele câteva mii de oameni care au trecut pe la cursurile mele au demonstrat că există o generație dornică să-și cunoască limitele. Există foarte multe provocări și tentații pe care le găsesc în mediul online, există o linie foarte subțire între a reuși  să rămâi cu picioarele pe pământ și a intra în lumea asta virtuală devenind altcineva, încercând să-ți construiești un profil al unui om care nu există de fapt, să te identifici cu alte valori, să crezi că le ai, dar în realitate după ce îți închizi telefonul să te întorci într-un mediu depresiv. E frumos să-i vezi pe părinți că își doresc mai mult pentru copii lor, dar și copiii, după ce le câștigi încredere, încep să învețe alături de tine, vezi că au potențial, că au energie.  E foarte important să poți să-l citești pe cel mic, să înțelegi care este seva din care el se hrănește, să înțelegi geneza emoțiilor lui, și apoi să fii mândru de rezultatele lui”, a spus antrenoarea.  

Invitată să se împrieteneacă cu noul trend din social media, tik tok-ul, Vera Nastasiu a ținut să precize care este viziunea și poziția sa față de această tendință pentru această tânără generație.

„Bckgraound-ul pe care îl am eu în raport cu partea aceasta de digitalizare, mi-a răspuns la această întrebare, oferindu-mi un singur răspuns. E destul de periculoasă partea asta de digitalizare dacă nu știi să controlezi cantitățile. Asta nu înseamnă că trebuie să fii o autoritate pentru copilul tău. Ba din contra, trebuie să înveți să ai și tu niște interese similare ca să poți să-l cucerești pe copilul tău și să-l ții de partea ta”.

Spre finalul emisiunii, Vera Nastasiu a vorbit despre însemnătatea dicției și a discursului public în dezvoltarea personală și diferența dintre comunicatorul care vorbește și cel care comunică:

“Un comunicator care vorbește greșit nu va reuși niciodată să impresioneze oamenii. Există o mare diferență dintre a vorbi și a comunica. Toată lumea vorbește, dar comunică cel care știe exact ce face cu mâinele, picioarele, fața lui, ideile lui, cât de mult poate motiva, inspira și duce dincolo de ceea ce pare a fi povestea omului de viață.”