1. Care sunt meritele tale personale sau profesionale care au marcat anul 2019?

Interesul meu principal a fost să fiu fericită cu ceea ce am. Sunt omul care se mulțumeste cu puțin. Dar nu se multumeste cu orice. Iată de ce, fiecare activitate a mea, am căutat să-mi aducă mai întâi fericire și apoi implinire profesională. Așa poți costrui tot ce îți dorești cu adevărat în viață. În 2019, am dezvoltat și am eleborat cursul de dicție și discurs public la un alt nivel. Pentru mine și echipa mea acest next level se concretizează prin rezultate vizile în 2020. Aici mă refer la strategia de lucru pentru cursul online pe care îl oferim în acest an tuturor celor care trăiesc în afara țării, dar nu pot ajunge fizic în sala mea de curs. Totodată, munca mea științifică din 2019 va aduce o noutate absolută pentru Republica Moldova pe dimensiunea comunicării, iar training-urile din țară și din afara țării au confirmat interesul tot mai mare pentru școala mea de dicție.

În plan personal, cresc o domnișoară de 10 ani, care are pasiuni, vise, iubește lectura și este toată un ghem de emoție pozitivă. Este unica mea realizare importaă în viață.

  1. Ce trebuie să știe oamenii despre brandul Dicție.md?
    Filosofia brandului Dicție.md înseamnă profesionalism, calitate și dedicație. În fiecare oră de curs, sunt acolo sută la sută. Vocația mea este să-i fac fericiți pe oameni prin modul în care comunică. Îmi place să dăruiesc oamenilor bucuria de a se reinventa la orice vârstă, să depășească bariere și să devină cea mai bună versiune a lor.3. Care este cea mai importantă reuşită a dvs. pe parcursul carierei?

Dezvoltarea Școlii Dicție.md, prima și unica platformă de profil care oferă cursuri profesionale în comunicare la cel mai înalt nivel. Eu fiind acreditată de Autoritatea Națională de Calificări de la București în calitatea de formator.  Targetul nostru este divers, de la profesori de limba română, elevi, studenți, copii de diverse vârste, oameni care lucrează în It, economie, actorie, dar și deputați, miniștri, oameni de afaceri, avocați, medici, judecători, toți au beneficiat de cursurile noastre sau sunt în acest moment în instruiri alături de noi. Realizarea cea mai importantă este atunci când vezi că ceea ce ai construit aduce rezultate imediate în viața lor profesională și personală. Îmi place energia și tranformarea lor de după ședințele de curs și mă bucură abordarea lor, determinarea și încrederea cu care merg mai departe.

  1. Cum te împarți între familie și activitatea profesională?

Fetița mea Gloria îmi ocupă tot timpul. Chiar dacă am multe activități, ea râmâne prioritatea numărul 1. Aici nu mai negociez timp. Aici îl dedic sută la sută. Iar activitatea mea profesională are o zonă de lucru destul de largă, copiii fiind prezenți la instruirile mele în număr foarte mare. Iată de ce, Gloria mai frecventează orele mele de dicție și păstrează ritmul articulării impecabile. Și eu sunt mândră de ea. Nu știu secretul unei relații perfecte între birou și familie. Știu ce mă face fericită: oamenii.

 

  1. Care este mott-ul de care te conduci?

Nu mai aștepta! Momentul potrivit nu vine niciodată – Napoleon Hill;

 

  1. În ce credeți că se masoară succesul unui om în R.Moldova?

Eu nu știu un alt drum care să ducă la succes, decât cu multe nopți nedormite, cu multe ore de muncă, cu ani întregi fără vacanțe, fără weeked-uri, fară sărbători cu familia. Cam aceasta este rețeta succesului. Deci, ceea ce ești, se va vedea în ceea ce faci. M-am dedicate acestei meserii și știu că pedagogia este vocația mea.

  1. Ce carte ai pe noptieră?

Am citit mereu mai multe cârți în același timp. Cârțile sunt pasiunea incontestabilă. Acum am câteva cărți profesionale despre întârzierile de vorbire la copii, dar și câteva cărți de business. Una mi-a dăruit-o chiar prietenul meu, Mastering the Rockefeller habits, alta este Strategia Oceanului Albastru si citesc o carte autobiografică: Andree Agassi.

  1. Ce-ți place să faci în timpul liber?

Să-l petrec cu fetița mea. Mergem la film, la teatru sau alergăm în parc. Deja discuțiile noastre au altă substanță și mă simt o norocoasă că pot avea un suflețel atât de dulce lângă mine. Uneori, aproape că nu cred că este fetița mea. Dar o admir pentru cum se modelează. O ajut să prindă la curaj, să-și urmeze visele și pasiunile. Știe că noi apărem acum împreună în ședințe foto și evenimente, pentru că ea este fiica mea. I-am explicat cât de important este să poată apărea, atunci când realizările ei o vor recomanda. Și a înțeles că fără muncă și educație nu poți urca pe scara succesului.

  1. Care sunt planurile pentru 2020 la Dicție.md?

Să dezvoltăm Școala dicție.md și s-o facem mai accesibilă pentru cât mai multă lume. Lucrăm la o platformă, care să poată conecta oameni din diferite părți ale lumii pentru a le oferi sprijin în dezvoltarea abilităților de comunicare. Vom lansa primul și unicul manual de dicție pentru treapta primară în școlile din țară, ca disciplină opțională, și instensificăm extinderea în afara țării.