Citiți: Da, trebuie să citiți, să citiți și apoi să citiți mai multe. Dacă vrei să îți îmbunătățești abilitățile pe care le ai deja sau dacă vrei să ai doar cunoștințe de bază de public speaking, poți începe să studiezi vorbitul în public fără o investiție prea mare de timp sau bani: citind cărți sau articole.

Vizionarea videoclipurilor: Dacă o imagine valorează o mie de cuvinte, atunci un videoclip valorează un milion de cuvinte. Veți obține atât de mult doar vizionând videoclipuri ale unor mari prezentatori. Vizionați videoclipuri cu boxe bune și luați notițe despre tehnicile de livrare ale acestora. Dacă puteți copia o tehnică sau două din ele în următoarea prezentare, atunci ați reușit.

Mergeți la cursuri: investiți în cursuri de formare publică și cursuri de vorbire publică. Uneori, acesta este cel mai bun mod de a obține o mulțime de tehnici, exersați-le în fața unui public live și obțineți feedback imediat la livrarea dvs. Doar asigurați-vă că instruirile la care participați sunt disponibile și aveți șansa de a implementa tot ce ați învățat atunci și acolo și să primiți feedback cu privire la aceasta.

Implementați tehnica în fața unui public live Acesta este cel mai important pas. Dacă nu te afli în fața unui public și nu exersezi noua tehnică pe care tocmai ai învățat-o, atunci nu ai aflat nimic. Înscrieți-vă pentru o instruire publică, o clasă de vorbire publică sau un grup de vorbire publică în siguranță pentru a vă exersa tehnicile și a le folosi imediat.

Obțineți feedback cu privire la eficacitatea tehnicii. Nu știi niciodată dacă o tehnică funcționează dacă nu primești feedback cu privire la aceasta. Un comunicator sau un antrenor de publik speaking este în măsură să-ți ofere acest feedback. Unicul lucru pe care ai putea să-l faci în acest sens este să te asiguri că este unul pregătit și cât se poate de profesionist.