Indiferent de domeniul in care activati sau cat de bine va faceti datoria, daca nu va remarcati intr-un grup de persoane si nu ii convingeti sa priveasca lucrurile din punctul vostru de vedere, ideile in care credeti pier. De aceea, exersarea abilitatilor oratorice este mai mult decat obligatorie. Urmatoarele carti va ofera opiniile unor initiati despre cum sa prezinti idei intr-un mod eficient.

Ron Hoff – Regulile unei prezentări de succes, Curtea Veche, 2002

Ron Hoff prezintă cu umor, într-un ritm alert, apeland la exemplificari relevante, o serie de reguli fără de care o prezentare nu-și poate atinge ținta. Acestea urmăresc modul în care relaționăm cu auditoriul, felul în care ne organizăm materialul ce urmează a fi prezentat, discursul propriu-zis, felul în care vorbim, gesticulăm, ne îmbrăcăm – toate acele aspecte ce contribuie la formarea unei păreri despre noi și de care depinde reușita noastră ca mici prezentatori. Învățand cum să apreciem atitudinea ascultătorilor noștri, întrebările, chiar și complimentele, ne pregătim calea spre succes

Cum vorbim în public. Exerciții de oratorie – Paciano Padron

Prin stilul de abordare pedagogic, cartea prezintă bune tehnici de care ai nevoie pentru a realiza o mai mare congruență între limbajul verbal și non-verbal al prezentării, cheie pentru credibilitatea vorbitorului și a mesajului pe care îl transmite. Urmând pas cu pas exercițiile din această carte putem ajunge să fim mai încrezători în situații noi și dificile și pentru a ne stăpâni tracul care ne controlează așa tare sistemul nervos.

„Limbajul trupului” de Allan Pease
Dacă ați urmărit „Lie to me”, foarte multe noțiuni, folosite în acel serial pentru a analiza limbajul trupului , sunt explicate în această carte. Cartea conține extrem de multă informație, de la explicarea gesturilor făcute cu palma, gesturi ale mâinii, brațul ca barieră de protecție, semnalele ochilor, țigaretele și ochelarii, până la indicatori, birouri și aranjamente de așezare, jocuri de putere.

Nu uita, opțiunea unui curs de dicție și discurs public este activă la Dicție.md, oricând.

Detalii la 067 44 99 44.