Timiditatea. Știm cu toții când de des le dă târcoale celor mici, mai ales atunci când apar oameni străini în mediul lor și trebuie să se exprime natural și firesc așa cum o fac în sânul familiei. Cert este că această provocare poate fi exersată atât de mult și atât de bine încât rezultatele să nu ezite să apară.

Este și cazul lui Bogdan Mitrofanov, cursantul nostru la dicție cu Vera Nastasiu. Mama lui este mulțumită de rezultatele obținute de el, întrucât ne-a și oferit un interviu frumos și ne-a povestit din experiența trăită de Bogdan timp de 5 săptămâni.

Dictie.md: De ce considerați important ca un copil să urmeze un curs de dicție?

ADELA MITROFANOV:Este esențial ca un copil să-și îmbunătățească dicția, pentru o dezvoltare armonioasă, pentru a învăța cum să-și exteriorizeze emoțiile și pentru a fi mai sociabil.

Dictie.md: Când și cum ați descoperit Dicție.md?
ADELA MITROFANOV:Am descoperit-o prin 2019 de pe rețelele de socializare.
Dictie.md: De ce ați ales să vă înscrieți copilul la cursul de dicție și discurs public al Verei Nastasiu? Ce v-a convins să ne alegeți?

Am decis să-mi înscriu băiatul anume la Vera Nastasiu, deoarece ea este unicul specialist de acest nivel. Iar atunci când ai de învățat ceva, este imperios să înveți de la cei mai buni. Mi-a plăcut dechiderea față de copil de care a dat dovadă Vera Nastasiu atunci când am fost la o lecție de evaluare. După aceasta, m-am convins încă odată că direcția pe care am ales-o este una corectă.

Dictie.md: După încheierea cursului cu Vera Nastasiu, cum s-a schimbat vorbirea copilului, a reușit să scăpe de anumite blocaje de comunicare, probleme de emitere a unor sunete sau să corecteze anumite probleme în vorbirea lor zilnică? Ce s-a schimbat mai exact?

ADELA MITROFANOV: Bogdan vorbește de la 2 ani, probleme cu emiterea sunetelor sau a literelor nu are. În schimb, era foarte timid când trebuie să se exprime, îi lipsea îndrăzneala de a vorbi ferm și cu încredere. După curs însă, Bogdan nu mai are frica de a vorbi în public, a căpătat îndrăzneală pe care noi ca părinți atât de mult am așteptat-o. El chiar și singur a remarcat că acum nu se mai blochează când trebuie să vorbească. Totodată, am observat că se implică foarte mult la lecții, este mult mai activ, îi place să-și spună punctul de vedere. De asemenea, a înțeles cât de importantă este
lectura în voce, și acum citește în fiecare zi câte jumătate de oră.

Dictie.md: De ce ați recomanda acest curs?

ADELA MITROFANOV:Recomand acest curs părinților a căror copii au frica de a vorbi în public, nu sunt încrezători în ei înșiși și nu au curajul să se manifeste, deoarece cu ajutorul antrenoarei vor depăși toate aceste obstacolele.

Mulțumim că ați ales Dicție.md!

Interviu realizat de echipa Dicție.md