O vorbire frumoasă, clară și coerentă este indispensabilă celor ce vor să fie auziți, respectați și admirați. Desigur, pentru a atinge performanțe remarcabile în acest sens, este necesar să fii instruit încă de la o vârstă fragedă. Cel puțin asta crede Viorica Rotaru, mama Sofiei, absolventa care ne-a impresionat pe toți cu reușitele obținute  pe parcursul celor 5 săptămâni de dicție și discurs public.

Mai multe detalii în interviul de mai jos.

Dictie.md: De ce considerați important ca un copil să urmeze un curs de dicție?

VIORICA ROTARU: Este important, deoarece noi vorbim o limbă, dar nu ne învață nimeni cum să o vorbim corect.

Dictie.md: Când și cum ați descoperit Dicție.md?

VIORICA ROTARU:Am aflat de dicție.md prin intermediul Facebook-ului. Fetița mea avea o problemă cu litera “r”, nu o putea pronunța, și căutam informații despre logopezi și mi-a apărut Vera Nastasiu. Știți, eu când am ascultat-o m-am îndrăgostit de ea. Am trimis un mesaj specificând problema noastră și așa am ajuns la curs.

Dictie.md: De ce ați ales să vă înscrieți copilul la cursul de dicție și discurs public al Verei Nastasiu? Ce v-a convins să ne alegeți?

VIORICA ROTARU: Nu am vrut să o compar cu alții. Am văzut-o, mi-a plăcut și am zis că fetița mea trebuie să ajungă să fie instruită de ea. Și acest fapt, deoarce este o femeie extraordinară. Ba mai mult, m-am înscris și eu la cursul de dicție pentru adulți ca să înțelegeți cât de minunată este această antrenoare.

Dictie.md: După încheierea cursului cu Vera Nastasiu, cum s-a schimbat vorbirea copilului, a reușit să scăpe de anumite blocaje de comunicare, probleme de emitere a unor sunete sau să corecteze anumite probleme în vorbirea lor zilnică? Ce s-a schimbat mai exact?

VIORICA ROTARU: Când am văzut-o la examenul final cât de bine și-a ținut discursul în fața părinților și a copiilor, știind cât de timidă este Sofia, am rămas uimită. Emana atâta curaj și încredere că mi s-a umplut inima de bucurie. M-am tot gândit după aceea cum e posibil așa o schimbare majoră într-un timp atât de scurt. Pronunțarea literei “r” s-a îmbunătățit considerabil, dar mai avem încă de muncă. Totodată, am văzut că fetița mea deja pune accent pe faptul că trebuie să vorbească corect, fiindcă așa a învățat.

Dictie.md: De ce ați recomanda acest curs?

VIORICA ROTARU: Recomand acest curs tuturor pentru că le vreau binele și vreau și alții să descopere profesionalismul antrenoarei și puterea de schimbare a acesteia.