Alexandru Mîrca este elev al clasei a 9 “B” al Liceului Teoretic: “Miguel de Cervantes Saavedra” din Chișinău și este absolvent cu acte în regulă la Dicție.md, după un curs de instruire online. Performanțele lui, vizibile din prima ședință de curs au fost cu adevărat remarcabile, iar discursurile lui au fost impresionante. Alexandru Mîrca se remarcă printr-o prezență hotărâtă, un elev sărguincios, deștept, tenace, ambițios și foarte elegant.

Vă invităm să descoperiți experiența lui, după cursul de instruire la Dicție.md.

Dictie.md: Cât de importantă este dicția în activitatea dvs?

Dicția, având în vedere ca sunt elev, are un rol important în dezvoltarea mea personală.

Dictie.md: Când și cum ați descoperit Dicție.md?

Cursul l-am descoperit cu ajutorul părinților mei în noiembrie, 2020.

Dictie.md: De ce ați ales să vă înscrieți la cursul online de dicție și discurs public al Verei Nastasiu? Ce v-a convins să ne alegeți?

Am ales acest curs din nevoia de a putea susține discursuri publice de impact și care să lege o conexiune emoțională cu oamenii. Dar în aceeași măsură mi-am dorit să posed o dicție de invidiat.

Dictie.md: Pe lângă munca pe care o faceți zi de zi, ce alte activități interesante vă fură timpul?

Cititul e una dintre pasiunile mele de bază aș putea spune. Doar că uneori timpul nu-mi permite să-I ofer atât de mult loc, precum ar merita.

Dictie.md: După încheierea cursului cu Vera Nastasiu, ați reușit să scăpați de anumite blocaje de comunicare, probleme de emitere a unor sunete sau să corectați anumite probleme în vorbirea dvs. zilnică? Ce s-a schimbat concret?

 După încheierea cursului pe lângă faptul că m-am ales cu experiențe frumoase alături doamna Nastasiu și colegii mei, am reușit să-mi îmbunătățesc dicția, comunicarea nonverbală,  să pot citi fraze și cuvinte cu ușurință, precum: pneumonoultramicroscopic silicovolcanicanioza, un cuvânt foarte provocator pentru mulți, împărtășit nouă la o lecție de doamna Vera Nastasiu.

Dictie.md: Cât de exigentă a fost antrenoarea Vera Nastasiu la orele de dicție și discurs public?

Exigentă atât cât pentru a ne face să ne ținem de carte, în rest mereu o față luminoasă și blândă.

Dictie.md: De ce ati recomanda acest curs ?

Dicția corectă în comunicare pentru fiecare dintre noi e indispensabilă în folosul unor comunicări sănatoase.

Vă mulțum pentru acest interviu.

Foto: Arhivă personală.