Bianca Gorlenco are 13 ani este elevă a Liceului Teoretic ,,Mihai Eminescu” și absolventă a Școlii de Arte ,,Maria Cebotari”, secția pian din municipiul Cahul. O fetiță de o simplitate desăvârșită, grațioasă și cu o încărcătură emoțională de mare calibru.

Vă invităm să o descoperiți pe Bianca, după absolvirea cursului de dicție și discurs public online cu Vera Nastasiu.  

 

Dictie.md: Cât de importantă este dicția în activitatea dvs?

Relațiile cu cei din jur, fie personale sau profesionale, se bazează pe comunicare, iar dicția reprezintă arta vorbirii. Am acceptat să fac cursuri de dicție pentru a înțelege corect articularea cuvintelor, să-mi corectez  greșelile de rostire, să învăț a mă exprima corect, adică să am mai multă încredere în comunicarea cu cei din jurul meu, inclusiv în discursuri publice.

 

Dictie.md: Când și cum ați descoperit Dicție.md?

Am descoperit Dicție.md în urmă cu aproximativ 6 luni în urmă, pe site-ul de socializare Instagram, care era urmărit de mama mea, ulterior am început să urmăresc și eu acest site. Nu m-aș fi gîndit că o să ajung într-un timp atît de scurt, și eu, membru al acestei familii frumoase, conduse de Vera Nastasiu.  

 

Dictie.md: De ce ați ales să vă înscrieți la cursul online de dicție și discurs public al Verei Nastasiu? Ce v-a convins să ne alegeți?

Am făcut această alegere, pentru dezvoltarea mea intelectuală. Dicția nu era punctul meu forte, iar discursurile prezentate la școală erau stresante și permanent, în fața publicului, eram copleșită de emoții. Am dorit să mă autodepășesc, să îmi înving frica și să-mi corectez greșelile de vorbire, iar datorită părinților, s-a întîmplat acest lucru, fiind înscrisă la acest curs online. 

 

Dictie.md: Pe lângă munca pe care o faceți zi de zi, ce alte activități interesante vă fură timpul?

Lectura, pe care o practic zilnic și care a devenit o activitate și mai plăcută, în urma orelor de dicție, muzica și interpretarea melodiilor la pian, gătitul cu mama, vizionarea fimelor și serialelor și plimbările în aer liber sau călătoriile.

 

Dictie.md: După încheierea cursului cu Vera Nastasiu, ați reușit să scăpați de anumite blocaje de comunicare, probleme de emitere a unor sunete sau să corectați anumite probleme în vorbirea dvs. zilnică? Ce s-a schimbat concret?

Da, sunt schimbări vizibile. Pronunț acum corect literele, inclusiv litera ,,r” și ,,ț”, citesc cu încredere, vorbesc clar și fluent și mă simt stăpînă pe sine atunci cand vorbesc în fața oamenilor. Simt cum toată atenția este îndreptată asupra mea și cum stîrnesc curiozitate. Cunosc și am deja experință în ceea ce privește pregătirea și susținerea propriu-zisă a discursului public.

 Dictie.md: Cât de exigentă a fost antrenoarea Vera Nastasiu la orele de dicție și discurs public?

Doamna Vera Nastasiu, a fost exigentă atît cît e necesar, pentru ca noi, cursanții și cei care ne dorim o performanță în acest sens să obținem o dicție impecabilă, o încredere în noi ca vorbitori în public și o experiență utilă.

 Dictie.md: De ce ati recomanda acest curs ?

Aș recomanda acest curs tuturor, indiferent de vîrstă, deoarece prin acest curs se  corectează greșelile și dificultățile de vorbire, antrenezi dicția, devii un comunicator bun și persuasiv și  scapi de emoții în timpul prezentărilor publice.

Mulțumim, dragă Bianca pentru acest interviu frumos. Mult succes! 

Foto: Arhivă personală!