Alexandru Beschieru este minunatul nostru cursant, care a finalizat de curând instruirile în cadrul cursului de Dicție și Discurs Public. Tocmai de aceea, am hotărât să realizăm un interviu cu el, pentru a afla cum s-a schimbat vorbirea lui după cele cinci săptămâni de ședințe alături de ce mai bună antrenoare din țară.

Mai multe detalii, în interviul de mai jos:

Dicție.md: Cât de importantă este dicția în activitatea dvs.?

ALEXNDRU BESCHIERU:Dezvoltarea dicţiei este necesară pentru a reuși în orice activitate. Iată de ce, o persoană care reușește să se exprime eficient câștigă încrederea interlocutorului. După cum v-ați dat seama deja, dicția pentru mine este o prioritate nu doar în activitatea mea, dar și în vorbirea zilnică.

Dictie.md: Când și cum ați descoperit Dicție.md?

ALEXNDRU BESCHIERU: Am descoperit-o pe fondatoarea proiectului, Vera Nastasiu, prin intermediul emisiunilor televizate. M-a impresionat felul în care se exprimă și felul în care gândește.

Dicție.md: De ce ați ales să vă înscrieți la cursul de dicție și discurs public al

Verei Nastasiu? Ce v-a convins să ne alegeți?

ALEXNDRU BESCHIERU: Personalitate Verei Nastasiu m-a determinat să fac acest curs de Dicție și Discurs Public.

Dicție.md: Ce ați reușit să schimbați, după încheierea cursului?

ALEXNDRU BESCHIERU: După încheierea cursului, am realizat importanța unei comunicări concise și coerente, atât în carieră, cât și în viață personală. Am conștientizat faptul că, pentru ca să vorbești o română frumoasă, trebuie să ții cont de anumite reguli, și anume: rostirea clară a fiecărui cuvânt, îmbogățirea vocabularului, citirea în fiecare zi în voce și exersarea frământărilor de limbă. De asemenea, am învățat pas cu pas structura unui discurs, care, cu siguranță, va câștiga atenția publicului. Totodată, am învățat că este important să avem grijă de gesturile noastre și poziția corpului atunci când avem de vorbit în fața unei audiențe, fiindcă acestea pot spune multe despre noi.

Dicție.md: Cum au fost sesiunile de Discurs Public?

ALEXNDRU BESCHIERU: Sesiunile de Discurs Public au fost provocatoare, deoarece m-au scos din zona de confort. A fost interesant să pun în practică cele învățate. În concluzie, pot spune că m-am descurcat, dar întotdeauna este loc de mai bine, iar acest fapt ține nemijlocit de străduință mea.

Dicție.md: Cum a fost antrenoarea Vera Nastasiu la instruiri?

ALEXNDRU BESCHIERU: Profesionistă, acest cuvânt o caracterizează perfect. Instruirile cu dumneaei au fost pline de cunoștințe și inspirație.

Dicție.md: De ce ați recomanda acest curs?

ALEXNDRU BESCHIERU: Recomand acest curs, deoarece este o experiență unică, este bine structurat, înveți multe lucruri noi și te ajută să te dezvolți personal. Totodată, te învață cum să câștigi încredere în tine pentru a avea curajul să îmbrățișezi noi schimbări în viață ta.

 

Vă mulțumim!

Interviu realizat de echipa Dicție.md