Copiii încep să dobândească noi abilități încă de la venirea lor pe lume. Încrederea în sine devine, odată cu creșterea copilului, o nevoie tot mai acută și importantă, pentru că aceasta este cheia reușitelor. De aceea, fiecare părinte își dorește ca odrasla sa să aibă siguranță în sine, să nu se lase când este vorba despre provocări. A crește un copil cu siguranţă de sine nu este imposibil, susține Alina Tomcișin, mama cursantului nostru, Pavel Tomcișin, dacă părinții investesc în dezvoltarea acestei calități.

Cum s-a descurcat, dar și ce schimbări a avut Pavel după finalizarea cursului, descoperiți din interviul oferit de mama lui.

Dicție.md: De ce considerați important ca un copil să urmeze un curs de dicție?

ALINA TOMCIȘIN: Este important pentru ca un copil să urmeze un curs de dicție pentru că îl va ajuta să-și dezvolte abilitățile de comunicare, să capete încredere în sine, și pentru faptul că învață cum să vorbească în fața unui public, adică în fața clasei, la serbări și nu numai.  

Dicție.md: Când și cum ați descoperit Dicție.md?

ALINA TOMCIȘIN: Am descoperit Dicție.md acum cinci ani, prin intermediul Facebook-ului. Inițial mă gândeam să-l urmez eu, apoi și copilul meu, pentru că mi se părea că avea o nesiguranță atunci când vorbea.

Dicție.md: De ce ați ales să vă înscrieți copilul la cursul de dicție și discurs public al Verei Nastasiu? Ce v-a convins să ne alegeți?

ALINA TOMCIȘIN: Ce m-a convins? Eu cred că valoarea pe care Vera Nastasiu o oferă cuvintelor în toate discursurile și mesajele sale. Apoi, siguranța și încrederea pe care o transmite dumneaei. Știam sigur că dacă băiatul meu va urma cursul de dicție, va dobândi aceste calități atât de importante în zilele noastre. Apropo, am mai văzut și alți specialiști în domeniu, dar nu au fost atât de convingători. Vera Nastasiu a fost specială. Știți zicala aceea din străbuni: „Omul sfințește locul”?, iată Verei pot să i-o atribui.

Dicție.md: După încheierea cursului cu Vera Nastasiu, cum s-a schimbat vorbirea copilului?

ALINA TOMCIȘIN: Vorbirea copilului s-a schimbat în bine, evident. Mai exact, tonalitatea vocii a capăt o oarecare siguranță, rostește toate sunetele și toate literele. Am observat că după ce citește o carte înțelege mai bine mesajul și mi-l povestește într-un mod coerent și convingător, ceea ce înainte nu se întâmpla. Eram nevoită să pun întrebări ca să pot vedea dacă a înțeles despre ce a citit. De asemenea, are o poziție frumoasă a corpului și este mult mai sociabil.

Dicție.md: Cum au fost sesiunile de Discurs Public pentru copiii dvs.?

ALINA TOMCIȘIN: La început avea emoții, îl simțeam încordat. Ulterior, a căpătat siguranța de care avea nevoie pentru a vorbi în fața colegilor lui. A fost o experiență unică pentru el.

Dicție.md: Cum a fost antrenoarea Vera Nastasiu la instruiri?

ALINA TOMCIȘIN: Prietenoasă. Băiatul meu a îndrăgit-o de la prima ședință. Pentru mine a fost o fericire să aud că-i place de dumneaei, pentru că știam că va dori să meargă în continuare la ore. A avut o imagine pozitivă despre antrenoare și a simțit-o ca o prietenă.

Dicție.md: De ce ați recomanda acest curs ?

ALINA TOMCIȘIN: Recomand cu încredere, pentru că este un curs care îl ajută pe copil să evolueze și să exceleze în arta vorbirii și în relaționarea cu cei din jur.

Vă mulțumim!
Interviu realizat de echipa Dicție.md