Fiecare om este unic si special, prin povestea și experiența lui de viață. În această călătorie, avem cu toții un set de trasaturi si aptitudini care ne diferentiaza, anumite valori și principii, după care ne ghidăm drumul în viață. 
Iar dezvoltarea noastră personală poate face ca acest traseu să fie plin de reușite. Așa am descoperit-o pe minunata noastră cursantă, Ana Saharnean

Vă invităm să aflați din interviul de mai jos dacă cele 5 săptămâni de curs au fost suficiente pentru ea și ce a însemnat acest curs de dicție și discurs public. 

Dicție.md: Cât de importantă este dicția în activitatea dvs?

ANA SAHARNEAN: Dicția este destul de importantă în activitatea mea, deoarece tot timpul este necesar să discut cu diferiți oameni.

Dictie.md: Când și cum ați descoperit Dicție.md?

ANA SAHARNEAN: Acum un an am aflat despre dicție.md de pe rețelele de socializare, mai exact de pe Facebook.

Dicție.md: De ce ați ales să vă înscrieți la cursul de dicție și discurs public al Verei Nastasiu? Ce v-a convins să ne alegeți?

ANA SAHARNEAN: Am ales să mă înscriu la dicție anume cu Vera Nastasiu, pentru felul în care vorbește, profesionalismul de care dă dovadă,  dar și faptul că este foarte convingătoare și inspirațională. Spun asta în cunoștință de cauză, deoarece când eram în căutarea unor astfel de cursuri, am vorbit și cu alți prestatori de servicii din acest domeniu, dar niciunul nu se ridică la nivelul ei.

Dicție.md: După încheierea cursului cu Vera Nastasiu, ați reușit să scăpați de anumite blocaje de comunicare, probleme de emitere a unor sunete sau să corectați anumite probleme în vorbirea dvs. zilnică? Ce s-a schimbat mai exact?

ANA SAHARNEAN: Mi-am făcut o analiză proprie cum am fost înainte de curs și cum sunt după curs, și am realizat că stau mult mai bine la capitolul gestionarea emoțiilor. Îmi exprim mai bine ideile și nu mă mai tem că fac gresli de exprimare,  deoarece am învățat să le indentific și astfel pot mai ușor să le evit.  De asemenea, înainte de curs finalurile de cuvânt erau înghițite, dar acum am grijă să pronunț și ultima literă. Cursul de dicție a venit la pachet cu o multidtudine de lucruri noi, și aici mă refer la cum trebuie să ținem mâinile atunci când vorbim, cum trebuie să fie poziționat corpul că să facem o impresie bună despre noi ca vorbitor, ce fel de tonalitate a vocii folosim în diferite contexte, cum respirăm corect. Totodată, am învățat și multe tehnici de scriere a unui discurs, ceea ce mă ajută enorm în activitatea mea.

Dicție.md: De ce ați recomanda acest curs?

ANA SAHARNEAN: Recomand acest curs tuturor, pentru că nu este doar un curs de dicție și discurs public, este și un curs de dezvoltarea personală, ceea ce îl face și mai special.

 

Mulțumim că ați ales Dicție.md!

Interviu realizat de echipa Dicție.md