Ironic sau nu tot timpul vorbim despre noi, prin felul cum ne îmbracăm, gesticulăm sau comunicăm. Cu toate acestea, evităm să ne caracterizăm atunci când ne întrebă cineva cum suntem noi, cu calități și defecte. În aceeași situație s-a pomenit  și Dumitru Hmeli, un cursant responsabil și talentat, de meserie jurist, care a încheiat cursul nostru de dicție și discurs public. El ne-a spus că marea provocare din cadrul sedințelor de studiu a fost prezentarea unui discurs unde trebuia să vorbească despre el.

Ce alte provocări a întâlnit Dumitru pe parcursul cursului, aflați din interviul de mai jos.

Dictie.md: Cât de importantă este dicția în activitatea dvs?

Dumitru Hmeli: Dicția în profesia mea de jurist ocupă un loc de frunte, pentru că interacționez zi de zi cu oameni și ca să creez o impresie bună este necesar să am un limbaj frumos și o vorbire corectă.

Dictie.md: Când și cum ați descoperit Dicție.md

Dumitru Hmeli: Am descoperit dicție.md de la verișoara mea care a urmat acest curs. De asemenea, am urmărit și pagina de Facebook.

Dictie.md: De ce ați ales să vă înscrieți la cursul de dicție și discurs public al Verei Nastasiu? Ce v-a convins să ne alegeți?

Dumitru Hmeli: Am ales să mă înscriu anume la cursul de Dicție și Discurs Public cu Vera Nastasiu, deoarece mi-a plăcut abordarea ei, metodele de lucru pe care le utilizează, dar și modul în care predă materialul.

Dictie.md: După încheierea cursului cu Vera Nastasiu, ați reușit să scăpați de anumite blocaje de comunicare, probleme de emitere a unor sunete sau să corectați anumite probleme în vorbirea dvs. zilnică? Ce s-a schimbat concret?

Dumitru Hmeli: În urma cursului de dicție, mă simt mult mai liber atunci când trebuie să răspund la întrebările adresate pe neașteptate. De asemenea, am remarcat că atunci când sunt într-un dialog cu cineva îmi găsesc cu ușurință cuvintele și nu trebuie să fac pauze pentru a analiza ceea ce spun. În ceea ce ține de discursul public, am învățat care este structura corectă a unei prezentări interesante și eficiente, cu rezultate garantate. Totodată, am studiat multe neologisme ceea ce a dus la îmbogățirea vocabularului meu, dar care a fost si o provocare pentru mine.  În concluzie, tot acest proces de studiu a fost util și captivant.

Dictie.md: De ce ați recomanda acest curs?

Dumitru Hmeli: Recomand acest curs persoanelor care nu sunt încrezătoare în forțele proprii, au frica de a ține un discurs, de-aș exprima ideile, sau pur și simplu nu știu ce înseamnă a vorbi eficient. Acest curs este binevenit nu doar pentru copii sau adolescenți, dar și pentru persoanele adulte, pentru că este important ca de la mic la mare să vorbim o română frumoasă și corectă. 

Mulțumim că ați ales Dicție.md!

Interviu realizat de echipa Dicție.md