Agenda trebuie să fie foarte clară. Nu chemați doar oamenii de dragul acestuia decât dacă și până când nu veți fi absolut clar ce intenționați să comunicați. Problemele personale nu trebuie discutate pe un forum public.

Amintiți-vă, vorbirea în public joacă un rol important doar atunci când subiectul este legat de toți și toată lumea trebuie să fie informat despre același lucru. Asigurați-vă că alegeți cuvintele potrivite în timp ce vă adresați oamenilor. Un singur cuvânt greșit și ai dispărut. Nimeni nu te-ar crede în viitor.

Fii foarte încrezător în timp ce te adresezi oamenilor. Nu uitați să faceți un contact vizual cu publicul dvs. Te ajută să stabilești o relație cu ei. Există oameni care privesc aici și acolo în timp ce vorbesc. O astfel de practică trebuie evitată cu orice preț. Fii precis și crocant. Este o prostie să te joci cu cuvintele pe un forum deschis. Nu gătiți inutil poveștile, ci ajungeți la punct imediat. Nimeni nu are timp să vă asculte poveștile. Un vorbitor public trebuie să fie suficient de inteligent pentru a înțelege reacțiile, precum și dispozițiile publicului său.

Păstrează-ți un zâmbet pe față. Nu trebuie să fii nervos dacă știi ce ai de vorbit. Amintiți-vă, vorbirea în public este o artă. Nu toată lumea se naște cu abilități de vorbire în public. Vine cu timpul. Fii extrem de atent la tonul tău. Nu fi nici prea tare, nici prea moale. Există oameni care vorbesc doar pentru oamenii care stau în primul rând. Vorbiți clar și asigurați-vă că sunteți audibili chiar și pentru persoanele care stau pe ultima bancă.

Îmbracă-te potrivit. Pur și simplu nu vă puteți permite să purtați un blugi și o cămașă zdrențuită în timp ce vă adresați oamenilor din birou. Nu te vor lua niciodată în serios.

Faceți sesiunea interesantă și interactivă. Puneți întrebări între ele și acordați timp audienței dvs. pentru a pune întrebări și a le șterge îndoielile.

Toată Bafta!