Suntem aici pentru un interviu special cu o persoană remarcabilă care a făcut senzație în emisiunea „Chefi la Cuțite”, difuzată aseară pe Antena 1. Cu o pasiune pentru „gătit discursuri și o dicție impecabilă”, Vera Nastasiu a oferit o lecție de comunicare, Chefilor dar și audienței.

Astăzi, vom discuta cu Vera despre experiența ei în emisiune, provocările cu care s-a confruntat și cum a reușit să combine arta gătitului cu arta comunicării.

Dicție.md: Să începem cu începutul. Ce te-a determinat sa participi la „Chefi la Cutite”?

Vera Nastasiu: Participarea mea la „Chefi la Cuțite”  nu a fost o decizie spontană. Eu nu-s chiar o pasionată în ale gătitului. Dar, așa cum am mai explicat și cu alte ocazii, am acceptat invitația echipei de producție, pentru că îmi place să experimentez și să le vorbesc oamenilor despre ceea ce știu fac cel mai bine – dicție și discurs public. 

Dicție.md:  Ne-am bucurat sa te vedem, luând cuțitul pentru un preparat bun. Ce fel de preparat ai pregăti si cum te-ai simțit in timpul procesului de gatit?

Vera Nastasiu: Am pregătit o salată franceză cu ton, o rețetă care îmi place foarte mult. A fost o provocare sa-l fac sub presiunea timpului si in fața camerelor, dar am încercat să mă concentrez pe gust. 

Dicție.md: Suna delicios! Cum ai gestionat emoțiile in timpul emisiunii? 

Vera Nastasiu: Cu siguranța, pregătirea mea in domeniul dicției m-a ajutat să mă exprim clar și să mă fac înțeleasă. Dar când te concentrezi pe ceea ce faci, nu pe ce cred oamenii despre tine, presiunea se diminuează simțitor.  Evident, contează respirația, ideile, accentele-logice, structura discursului pe care o folosești într-un asemenea context. de aceea, există cursuri pe care le-am dezvoltat cu prezență fizică sau online, sau chiar versiunea VIDEO A ACESTORA PE CARE O GĂSIȚI AICI: http://www.dictieonline.md

Dicție.md: Ce sfaturi ai pentru cei care doresc să-și dezvolte abilitățile de gătit și să participe la astfel de competiții?

Vera Nastasiu: În primul rând, să-și urmeze pasiunea. Deși, am fost invitată să rămân în emisiune și în celelalte etape, am refuzat. Misiunea mea, pasiunea mea este alta. Mă concentrez să dezvolt proiectul Dicție cu Vera Nastasiu și avem încă multe planuri care necesită implicarea mea 100%. 

Dicție.md: Știm că filmările durează până târziu. Cum ai gestionat oboseala? 

Vera Nastasiu: Aici încă nu am soluția. Evident, eram foarte obosită. Era ora 2.00 noaptea când am intrat la Chefi, am mai oferit pe la 3.00 de noapte încă un interviu și se acumulează multă oboseală. Dar mental eram în cea mai bună formă. Deci, am ajuns acasă, după ce mi-am luat un Uber pe la 4-5 dimineața. Nici n-am mai adormit. Adrenalina care se acumulase după emisiune era mult prea mare și asta m-a făcut să rămân trează și să reflectez asupra momentelor pe care le-am trăit. 

Dicție.md: Cum au fost cei trei Chefi? 

Vera Nastasiu: Incredibili! Le port un respect deosebit și îi apreciez enorm pentru modul spectaculos cu care îți urmează pasiunea. Sunt sigură că inspiră generații de tineri care își doresc să le urmeze calea. Ceea ce este fantastic. De fapt, misiunea unui om este să lase o urmă, să deschidă o cale. Și cred că Chefii, fac asta cu mult succes. Dovadă fiind și succesul imens pe care-l au. 

Dicție.md: Ce ai simțit când Chef Sorin Bontea ti-a dat cuțitul? 

Vera Nastasiu: Aș minți dacă aș spune că nu îmi doream să obțin cuțitul. 🙂 Știam că preparatul meu are gust. Poate nu aveam un plate foarte atractiv, dar era ce trebuie acolo. Așa că, am sărit în sus de bucurie.

Dicție.md: Suntem mândri de tine și vrem să știm dacă vei participa și în alte emisiuni din România? 

Vera Nastasiu: Da! Cu siguranță! Știu că aceasta determină echipa mea să se descurce singură zile în șir fără mine, dar cu siguranță vom mai participa și în alte emisiuni. Vreau să mulțumesc echipei Chefi la Cuțite și să le transmit tot respectul și gratitudinea mea. Le țin pumnii și le urez mult succes. 

Îți mulțumim și îi invităm pe care care ne-au descoperit de curând să ne urmărească și aici: 

https://www.facebook.com/dictiemd

https://www.instagram.com/dictie.md/

Interviu realizat de echipa Dicție.md. 

Sursa foto: https://www.facebook.com/dictiemd

SECVENTA INTEGRALĂ AICI: 

https://www.youtube.com/watch?v=wneCzBiCeBI