Sonoritatea vocii ne poate menține atenția publicului sau dimpotrivă ne poate sabota propriul discurs. Frumusețea vocii umane, forța și înălțimea constă nu doar în exerciții de tehnică vocală, ce duc în timp la formarea elasticității glasului, dar și în alte șiretlicuri pe care trbuie să le cunoască orice orator.

Așadar, pentru a avea grijă de sonoritatea vocii tale, Dicție.md îți recomandă să ai grijă în primul rând la alimentele pe care le consumi. Este foarte important să știi că produsele precum:

  • limonada, sucul de portocale, de grapefruit și orice altceva pe bază de citrice
  • cafeaua și produsele pe bază de cofeină -deși cofeina accelerează metabolismul, stimulează totodată celulele producătoare de mucus, fapt ce împiedică performanța vocală
  • băuturile alcoolice
  • băuturile cu acid

îți pot afecta grac sonoritatea vocii tale.

De asemenea, Vă recomandăm să evitați să vorbiți și să strigați în medii cu mult zgomot sau contaminate de fum, lipsa ventilației … Dacă corzile vocale sunt inflamate, atunci aponia poate apărea.

Fumatul poate produce o răgușeală permanentă a vocii din cauza inflamației cronice a laringelui, deci dacă vă folosiți vocea ca instrument de lucru, trebuie să renunțați la fumat.

Ar trebui să respirați corect: o respirație bună se va face prin nas pentru a încălzi aerul și cu ajutorul diafragmei. Respirația diafragmatică vă permite să prindeți mai mult aer și, astfel, să vorbiți sau să cântați mai clar și mai ușor fără să vă obosiți dispozitivul de fonație și, prin urmare, fără pericolul de a deveni afonic.