relațiile. Cu toate acestea, conflictul nu trebuie să fie distructiv. Tratat eficient, conflictul poate contribui de fapt la relații mai puternice și mai profunde și poate ajuta la rezolvarea problemelor și preocupărilor în curs. Abilitățile de comunicare eficiente servesc un rol cheie în soluționarea cu succes a conflictului, atât în ​​casă, cât și la locul de muncă.

Una dintre abilitățile de comunicare primare pentru soluționarea cu succes a conflictului este învățarea modului de a naviga eficient într-un argument. Aceasta include menținerea accentului pe o singură problemă și evitarea atacurilor personale. Stewart Levine, în „Noțiuni de rezolvare: transformarea conflictelor în colaborare”, subliniază că atingerea rezoluției presupune „abordarea problemelor tale reale” și „ajungerea la miezul conflictului”. Abilitățile de ascultare activă, cum ar fi vorbirea mai puțin și punerea de întrebări pentru claritate, joacă de asemenea un rol în soluționarea eficientă a conflictelor. Practicarea unei comunicări verbale și non-verbale puternice contribuie în continuare la rezolvarea cu succes a conflictului, fie între persoane sau în cadrul unui grup.

O abilitate eficientă de comunicare pentru soluționarea cu succes a conflictelor este de a aborda o singură problemă simultan și de a evita introducerea altor subiecte, chiar dacă acestea sunt legate. Specificați clar ce vă preocupă, chiar dacă este nevoie de ceva timp pentru a izola problema principală la îndemână.

 De asemenea, evitați să atacați cealaltă persoană sau să faceți acuzații, ceea ce va duce la neîncredere și defensivitate. Pentru a asculta eficient, aveți grijă să vă asigurați că înțelegeți ce încearcă să spună cealaltă persoană, afirmând gândurile și sentimentele acelei persoane, după cum este necesar. O comunicare puternică verbală și nonverbală implică realizarea unui contact ocular adecvat, nu folosirea acțiunilor fizice amenințatoare și exprimarea verbală a situației în care te face să te simți, în loc să ataci sau să acuzi cealaltă persoană.

 

Sursa: oureverydaylife.com/