1. Comunicarea este primordială. Comunică cu copilul tău cât mai mult posibil. Răspunde-i la toate întrebările acordate și fii acolo ori de câte ori are nevoie de tine. Este o modalitate prin care îi poți dezvolta copilului tău trăsături puternice, gânduri curajoase și viziuni mărețe.

 

  1. Încredințează-te copilului tău. Pune-i și tu întrebări. Lasă-l să știe că și tu ai anumite întrebări la care nu ai răspunsuri și că el este persoana care îți poate răspunde. Pnetru un copil acest lucru înseamnă doză de curaj și încredere în sine. Încearcă.

 

  1. Oferă-i atenție, căldură și nu în ultimul rând iubire. Orice copil are nevoie de afecțiune parentală, mai ales când este în perioada de adolescență. Petrece cât mai mult timp cu el, exporați lumea împreună și arată-i toate părțile vieții. Oferă-i timp timpului.

 

  1. Pune-l în fața situațiilor și lasă-l să decidă el în locul tău. Chiar dacă tu nu ești de acord cu el, ai curajul să-i dai copilui tău curaj. Doar în asemenea mod va înțelege cât de importante sunt deciziile în viață și cât de grave sunt greșelile noastre.

 

  1. Dezvoltă în el o personalitate puternică și nu una timidă. Indiferent că e băiat sau fată, dezvoltă-i abilități puternice. Grija în exces este dăunătoare dacă nu știi să o echilibrezi cum se cuvine. Lasă-l să petreacă și timp liber. Nu mai sta lipit de el, zi și noapte, 24 din 24. Lasă-l să lectureze o carte bună, să comunice cu un prieten bun și să facă ceea ce-i place, dacă asta nu deranjează pe nimeni și nu are efecte negative asupra lui.