Dacă strigătul este o întâmplare prea frecventă în relaţia dintre tine şi copilul tăun atunci s-ar putea să fie timpul să ţii cont de ceea ce se întâmplă și să analizezi câteva modalități alternative de a comunica cu copilul tău sub o formă liniştită şi adecvată.Noi avem pregătite pentru câteva recomandări.

 

Oferă-ți timp

Luarea timpului pentru a vă calma este o modalitate excelentă de a disciplina cu o atitudine Zen. Rveniţi la problemă după ce s-au liniştit apele şi incercaţi să purtaţi o conversaţie liniştită.

Enumerați lucrurile pe care copilul dvs. le face corect

Data viitoare când sunteți supărat pe copilul dvs., încercați acest exercițiu: Enumerați toate lucrurile pe care le face bine. Puteți face acest lucru în capul dvs. în timp ce vă răcoriți. Apoi, când va veni timpul să stai jos și să vorbești cu copilul tău despre comportamentul lui și ce te aștepți să facă pentru a-l remedia, poți, de asemenea, să-i spui copilului tău toate lucrurile pe care crezi că le face bine și ce te aștepți de la el pentru a putea merge mai bine data viitoare.

 

Vorbiți ușor pentru a vă maximiza impactul

După ce te-ai liniștit, stai cu copilul tău și cere-i toată atenția. Vorbiți într-un mod calm și clar şi spuneți-i de ce sunteți nemulțumit de comportamentul lui și ce ați dori să facă altfel data viitoare. La fel cum i-ai învăța copilului bunele maniere, folosindu-te de aceste maniere, modul în care vorbești copilului tău va fi modul în care copilul tău îți vorbește.

 

Nu-ți insulta niciodată copilul și nu folosi blestemele

Oricare ar fi problema de comportament sau cât de frustrant poate fi, amintiți-vă că cuvintele pot fi un instrument foarte puternic care poate deveni cu ușurință o armă. La fel cum puteți construi încurajarea copilului cu încurajare, o puteți sfâșia cu insulte sau blesteme. Fiți foarte conștienți de ceea ce îi spuneți copilului dvs., precum și de cum îl spuneți.