Jurnaliștii sunt de cele mai multe ori niște modele pentru societate. Începând de la modul în care arată și încheiend cu modul expresiv, coerent, articular, fluent în care se exprimă. 

Vrei să ai o voce rezistentă și frumoasă ca a lor? Vrei să ai o dicție impecabilă ca a unui jurnalist de top? 

Inspiră rapid și ușor și trageți împingând aerul încet și uniform timp de 10 secunde. Repeta exercițiul timp de cinci  minute de două ori pe zi, mărind timpul, dacă este posibil. 

Citește cu voce tare pasaje de ficțiune. Ai grijă la respirație. Pronunța fraze până la capăt? Ai suficientă sursă de aer pentru aceaste? Dacă nu, continuă să citesti cu voce tare până când obții un flux de aer suficient pentru cuvintele cele mai expresive.

Ajustează ritmul de vorbire. Nu vorbi prea repede. Aceasta poate scoate în evidență neîncrederea în forțele proprii și poate fi deranjant pentru ascultător. Nici vorbirea prea lentă nu este o idee bună, deoarece cei ce te ascultă și-ar putea pierdere interesul mai repede decât ți-ai imaginat.

Dacă vocea ta este prea înaltă, citește cu voce tare zilnic, relaxând mușchii laringelui, până când dezvolți o voce mai joasă și te familiarizezi cu utilizarea acesteia.

Și da, să nu uităm de frământările de limbă care te vor ajuta să vorbești impecabil și de cursul de dicție care te va scoate din anonimat.

Te așteptăm la cursurile de dicție cu Vera Nastasiu. 

Mult spor!