Comunicarea are un rol decisiv în multe aspecte din viața și cariera ta.  Ele te pot ajuta să obții o promovare la locul de muncă, să vinzi un produs sau te pot ajuta să îți convingi șeful că ceea ce spui poate aduce succes companiei, și nu numai.

Echipa Dicție.md te ajută astăzi să descoperi câteva metode eficiente de îmbunatățire a abilitaților de comunicare.

1.Simulează prezentări video

Te poți înregistra cu o cameră video în timp ce vorbești. Lucrează cu secvențe scurte – de exemplu, dacă trebuie să faci o prezentare, începe cu introducerea ta, spune-le oamenilor cine ești tu și de ce ar trebuie să îți asculte discursul. Revezi de mai multe ori secvența video până când ești mulțumit de rezultat.

2.Antrenează-te alături de un specialist în domeniu public

Specialiștii în comunicare dețin tehnici și practice de îmbunătățire a comunicării verbale și non-verbal. Înscrie-te la cursuri de Dicție și Discurs public. Aceste cursuri oferă instruire interactivă care te ajută să parctici comunicarea. Eleîți oferă posibilitatea să faci scurte prezentări și să primești indicații la ce trebuie să fii atent, sau ce a fost bun și ce a fost mai puțin bun.

3.Cere părerea prietenilor sau a colegilor

Stabilește-ți o temă și roagă un prieten să te asculte, iar apoi cere-i să specifice eea ce trebuie îmbunătățit, să furnizeze exemple cum pot fi corectate aceste aspecte.Să spună dacă discursul l-a emoționat sau dimpotrivă a trecut pe lângă el.Să fie constructive. Să ofere trei aspecte pozitive și două aspecte negative. Aceasta este o metodă excelentă de a obține un feedback detaliat cu privire la performanțele tale.

4.Privește-te în oglindă

Exersează-ți discursul în fața oglinzii ca și cum ai vorbi direct cu cineva. Dacă vrei să-ți îmbunătățești abilitățile de vorbire publică atunci fii atent la: expresiile tale faciale, gesturile și mișcările corpului. 

5.Citește cu voce tare

Citind cu voce tare și imaginându-ți că ești în fața unui public îți antrenezi pronunția, dicția și intonația. Ba mai mult, cu cât te auzi mai des citind, cu atât mai mult te obișnuiești cu vocea ta și chiar ajungi s-o îndrăgești, astfel vei avea mai multă încredere în tine când vei comunica cu ceilalți. 

 

Încercă una sau mai multe din aceste metode și vezi care ți se potrivește cel mai

bine.

Cu drag, echipa Dicție.md