Cu siguranță nu ai fost primul și nici ultimul comunicator căruia i-au tremurat mâinile și picioarele atunci când ai apărut în fața zecilor sau sutelor de oameni pentru a susține o prezentare. Ei bine, aceste stări de frici și emoții sunt fenomene normale care apar din cauza faptului că suntem scoși din zona noastră de confort.

Dicție.MD este aici pentru a te ajuta și a-ți sugera cum să diminuezi aceste stări și să-ți îmbunătățești prestația în fața unei audiențe cu ajutorul literaturii.

Găsiți mai jos câteva cărți pe  care trebuie să le citească orice comunicator.

1.Arta de a vorbi în public, STEPHEN LUCAS 

Această carte se concentrează pe abilitățile practice ale vorbirii în public. De asemenea, sunt prezentați toți pașii care construiesc o prezentare de succes. Totodată, vei învăța cum să capeți încredere în tine prin livrarea discursurilor.

2.Mărturisiri ale unui vorbitor public, SCOTT BERKUN

Această carte îți oferă posiblitatea să înveți cum poate fi prezentată o idee în timpul unui discurs. Totodată, comunică o poveste unică care scoate în evidență eșecurile și triumfurile pe care le-a trăit autorul în cei peste 15 ani de experiență. Vei obține noi cunoștințe despre arta convingerii, predării, învățării și performanței.

3. Vorbește amuzant, scrisă de DAVID NIHILL 

Autorul își depășește temerile de vorbire pretinzându-se că este un comedian desăvârșit, iar concomitent continuă să învețe de la alți comedianți despre cum să vorbească în public. Această carte te va învăța cum să creezi glume care să prindă la public, dar și cum să stăpânești un discurs plin de umor. 

4. Bâlbâitul m-a ajutat să-mi găsesc vocea, KATHERINE PRESTON

După ce s-a luptat cu bâlbâiala timp de 17 ani, Katherine călătorește prin America întâlnind sute de bâlbâiți, inclusiv vedete, psihologi, scriitori, logopezi și cercetători. Călătoria o ajută să înțeleagă de ce 60 de milioane de oameni din întreaga lume suferă de această problemă și cum poate fi remediată.

5.Calea rapidă și ușoară spre o vorbire eficientă, DALE CARNEGIE

Cartea conține o multitudine de tehnici despre cum să vorbești eficient în public. Autorul transformă discursul public într-o calitate pe care oricine o poate însuși. Cartea prezintă principiile de bază ale vorbirii eficiente, tehnica vorbirii corecte și cele trei aspecte importante ale unui discurs profesionist.

6.Vorbește fără frică, MIKE ACKER

Frica este o emoţie veche de când lumea. Unele dintre cele mai mari frici identificate este frica de a nu ne face de râs, de a nu fi priviţi într-un mod ciudat de ceilalţi şi astfel, majoritatea oamenilor nu pot vorbi în faţa unei mulţimi pentru a menţine nişte aparenţe. Ca să estompezi această frică, este necesar să o înfrunți. Iată de ce, indiferent de situația întâmpinată, încearcă să nu mai fugi de ea, dar sfideaz-o.

 7.Vorbește ca Churchill, stai ca Lincoln, de JAMES C. HUMES

Dacă vrei să cucerești audiența cum făcea Winston Churchill atunci când îți spui discursul, și să fii în centrul atenției ca Abraham Lincoln, studiază această carte,  deoarece în ea vei descoperi secretele celor mai mari vorbitori ai istorie.

Îți dorim lectură plăcută!

Cu drag, echipa Dicție.md