Lilia Balan se descrie ca fiind o femeie dornică de învățare, ce încearcă mereu  să-și depășească limitele. Aceste calități au și determinat-o să se înscrie la Cursul de Dicție și Discurs Public.

Cu ce impresii a rămas după cele cinci săptămâni de curs, aflăm din interviul de mai jos.

Dictie.md: Cât de importantă este dicția în activitatea dvs.?

 Dicția este foarte importantă, deoarece o dată ce omul a început să vorbească, cuvintele, modul de vorbire, descrie de fapt cine este cel din fața ta, care este nivelul lui de cultură, cât este de educat, dar și dacă are cei șapte ani de acasă.

Dictie.md: Când și cum ați descoperit Dicție.md

Eu n-am descoperit Dicție.md. Eu am descoperit-o pe Vera Nastasiu din reportajeletelevizate și interviurile scrise.

Dictie.md: De ce ați ales să vă înscrieți la cursul online de dicție și discurs public al Verei Nastasiu? Ce v-a convins să ne alegeți?

Urmărind-o pe antrenoarea Vera Nastasiu am rămas impresionată la propriu de personalitatea ei. Știți, eu o ascultam fară să clipesc atât de tare eram fascinată de tot ceea ce spunea ea. Cineva m-a întrebat de ce anume ai ales-o pe Vera? Mai întâi de toate, pentru că eu nu văd pe nimeni la ora actuală mai bun decât ea în acest domeniu în R.Moldova. Iar mai apoi, pentru că mie îmi place să mă înconjor doar de oameni profesioniști. Ea mi-a inspirat încredere.

Dictie.md: După încheierea cursului cu Vera Nastasiu, ați reușit să scăpați de anumite blocaje de comunicare, probleme de emitere a unor sunete sau să corectați anumite probleme în vorbirea dvs. zilnică? Ce s-a schimbat mai exact?

Sigur am obesrvat schimbări. Eu sunt foarte critică cu mine însămi, dar acum sunt mulțumită de faptul că știu cum să-mi corectez propriile greșeli de vorbire, mi-am creat un nou obicei, acela de a citi cărți de dezvoltare personală și motivaționale. Ba mai mult, am învățat cum să citesc în așa mod încât informația să rămână în mintea mea și cum să pun în practică cele citite. De asemenea, am însușit tehnici de gestionare a emoțiilor în public, dar și despre cum trebuie să fie scris și prezentat un discurs, cum trebuie să ținem mâinele atunci când vorbim, care ar trebuie să fie tonaliatea vocii și multe altele. Eu am rămas extrem de mulțumită.

 Dictie.md: Cât de exigentă a fost antrenoarea Vera Nastasiu la orele de dicție și discurs public?

A fost destul de exigentă, dar noi, ca popor avem nevoie de exigență, fiindcă lăsam lucrurile de azi pe mâine, ceea ce nu ne aduce niciun beneficiu. Eu cred că ea cere respect față de munca ei, și ne învață și pe noi să ne respectăm banii noștri și timpul nostru. Vera Nastasiu este o antrenoare foarte motivantă. Este un exemplu de om muncitor de la care noi ar trebuie să luăm exemplu. Este important să avem în preajama noastră cât mai mulți oameni ca ea, pentru a ne motiva și a ne dezvolta reciproc.

Dictie.md: De ce ați recomanda acest curs ?

Eu deja am recomandat acest curs surorii mele și soțului meu. Este un curs care merită să fie făcut de toți oamenii care vor să devină  cea mai bună versiune a lor.

Vă mulțumim că ați ales Dicție.md și antrenoarea Vera Nastasiu.

Interviu realizat de echipa Dicție.md