Curiozitatea este trăsătura de caracter care o definește, motiv pentru care a decis să se înscrie la cursurile de dicțâie și discurs public cu Vera Nastasiu. Vorbim despre Natalia Strogoteanu, cea care este pasionată de tot ce înseamnă lucruri noi și necunoscute. Lacunele pe care le are la capitolul comunicare în public, emoții și frici, au fost printre altele motive care au determinat-o să ne pășească pragul și să lucreze alături de Vera Nastasiu la acest capitol.
Dacă i-a reușit sau nu să scape de emoțiile care-i dădeau bătăi de cap atunci când trebuia să vorbească în fața unei audiențe, aflăm din interviul de mai jos.

Dicție.md: Cât de importantă este dicția în activitatea dvs?

Domeniul meu de activitate implică foarte multă comunicare. Și de aceea consider că felul cum vorbești spune multe despre tine ca personalitate. De fapt, o dicție bună reprezintă nivelul tău de profesionalism în orice domeniu. În opinia mea, dacă interlocutorul meu vorbește cu cuvinte mai alese, îmi dă încredere și motivație de a continua colaborarea cu el.

Dicție.md: Când și cum ați descoperit Dicție.md?

Dicție.md am descoperit acum cinci ani, dar am ajuns în sala de curs a antrenoarei Vera Nastasiu acum trei ani, când aveam nevoie de un logoped pentru băiatul meu care mergea în clasa I-a. Am fost tare bucuroasă că am găsit tot de
ce avem nevoie, logopedie și oratorie. A fost cea mai bună decizie, spun aceasta pentru că și acum la câțiva ani distanță, încă culegem roadele acelui curs.

Dicție.md:De ce ați ales să vă înscrieți la cursul de dicție și discurs public al
Verei Nastasiu? Ce v-a convins să ne alegeți?

Am ales sa ma înscriu la curs, fiindcă sunt o persoană care mereu caută să se dezvolte, să mai facă câte ceva, să mai învețe. Ce m-a convins să o aleg pe Vera Nastasiu? Cu siguranță, rezultatele băiatului meu de acum trei ani. Eu știu că ea este cea care indiferent de problema pe care o ai, te va ajuta să excelezi.

Dicție.md: După încheierea cursului cu Vera Nastasiu, ați reușit să scăpați de anumite blocaje de comunicare, probleme de emitere a unor sunete sau să corectați anumite probleme în vorbirea dvs. zilnică? Ce s-a schimbat mai exact ?

Una din schimbările care mă încântă este că observ propriile greșeli și știu cum să le corectez și să le evit. Totodată, pot spune că, cei din jur au observat că vorbesc mult mai frumos și mai încrezut. Acum cunosc tehnici care mă ajută să-mi controlezi emoțiile și să fiu mult mai calmă atunci când am de susținut o prezentare. În concluzie, Vera Nastasiu lucrează cu tehnici care dau rezultate garantate chiar de la prima lecție. Sunt mai mult decât mulțumită.

Dicție.md: Cât de exigentă a fost antrenoarea Vera Nastasiu la orele de dicție și discurs public?

Exigența antrenoarei aș zice că este indirectă, deoarce are așa un mod de a motiva și de a explica că nu ai cum să nu însușești ceea ce spune. Totodată, felul ei de a fi nu-ți permite să vii la curs cu temele nepregătite.

Dicție.md: De ce ați recomanda acest curs ?

Recomand cu drag acest curs, deoarece succesul nostru se află în strânsă legătură cu felul nostru de a vorbi. Iată de ce este important să învățăm a vorbi eficient. Acest curs, după părerea mea, este o investiție pe viață.

 

Mulțumim pentru că ați ales Dicție.md și antrenoarea Vera Nastasiu.
Interviu realizat de echipa Dicție.md!