Maxim și Artiom Ciubaciuc sunt doi băieți veseli și foarte ageri. Ambilor le place să colecționeze lucruri. Maxim are acasă o mulțime de mașini de pompieri, iar Artiom colecționează mingi, fiind un fan al fotbalului. Mama băieților, Olesea Ciubaciuc, ne-a spus că și-a înscris copiii la dicție pentru a le corecta pronunțarea, dar și pentru a învața arta vorbirii.

Cum s-au descurcat cei doi frați aflăm din interviul de mai jos.

Dictie.md: De ce considerați important ca un copil să urmeze un curs de dicție?

Atunci când un copil vorbește corect, pronunță frumos cuvintele, automat creează în jurul lui admirație și adună cuvinte de laudă. Un copil care are o dicție excelentă are viitorul asigurat, se poate ușor împrieteni cu alți copii și nu suferă atunci când anturajul se schimbă.

Dictie.md: Când și cum ați descoperit Dicție.md

Am aflat despre Dicție.md de pe rețelele de socializare.

Dictie.md: De ce ați decis să vă înscrieți copii cursul de dicție și discurs public al Verei Nastasiu? Ce v-a convins să ne alegeți?

Am dorit ca băieții mei să o aibă ca antrenoare de dicție anume pe Vera Nastasiu, fiindcă vorbirea, comportamentul și profesionalismul ei mi-au dat încredere că acest curs nu va fi făcut în zadar. Am fost sigură că rezultatele nu vor întârzia să apară.

Dictie.md: După încheierea cursului cu Vera Nastasiu, cum s-a schimbat vorbirea copiilor, au reușit să scape de anumite blocaje de comunicare, probleme de emitere a unor sunete sau să corecteze  anumite probleme în vorbirea lor zilnică? Ce s-a schimbat mai exact ?

Schimbări frumoase sunt. Maxim vorbește mult mai clar și mai încrezător, însă Artiom mai are nevoie să muncească. De asemenea, copiii au învățat multe cuvinte noi, au studiat mai multe tehnici despre gestionarea emoțiilor în public, dar au dezvoltat și abilitați de scriere a unui discurs public. Ceea ce este fabulos.

Dictie.md: Cât de exigentă li s-a părut copiilor, Vera Nastasiu?

Exigentă nu știu dacă a fost, stiu sigur că băieții o admirau și erau încântați atunci când era timpul să-și facă temele pentru acasă.

Dictie.md: De ce ati recomanda acest curs ?

Recomand acest curs cu toată încrederea, deoarece am văzut schimbări frumoase la copiii mei. Este un curs care este bazat pe multă practică, ceea ce înseamnă rezultate frumoase. De asemenea, după curs, copiii pot vorbi cursiv.