Oxana Canțer locuiește la Londra de aproximativ patru ani și mai mult timp a muncit pentru brandul ZARA.  Printre pasiunile ei, vorbirea în public era una greu de stăpânit. Grație acestui curs, experiența Oxanei în comunicarea publică a cunoscut un salt uriaș, iar noi suntem mândri că am pus umărul la performanța ei.

Mai multe detalii aflați în interviul ce urmează.

Cât de importantă este dicția în activitatea dvs?

Dicția mă ajută să vorbesc corect literar, românește, iar intenția mea este să pot vorbi frumos limba natală chiar și departe de casă.

 Când și cum ați descoperit Dicție.md?

Cred că sunt mai bine de șase luni de când vă urmăresc pe Instagram, nu țin minte cum v-am descoperit, însă mă intrigau exercițiile, frământările de limbă.

De ce ați ales să vă înscrieți la cursul online de dicție și discurs public al Verei Nastasiu? Ce v-a convins să ne alegeți?

Mi-a luat ceva timp până să mă înscriu, căci chibzuiesc de obicei, foarte mult. Sunt  comunicativă în sânul familiei,  dar atunci apar în fața unei audiențe devin timidă. Am ales cursul Verei pentru a scăpa de aceste blocaje, a-mi depăși temerile, a-mi putea controla emoțiile atunci când mă exprim, vorbesc în public.

Pe lângă munca pe care o faceți zi de zi, ce alte activități interesante vă fură timpul? Make-up și hairstyling-ul îmi încântă inima. Recent am descoperit o nouă pasiune – paint by numbers și concomitent ascult podcasturi motivaționale, cititul este un mijloc de refugiu iar anul 2021 a început cu răsfoitul unei noi cărți The Power of Now- Eckhart Tolle. Îmi place să trăiesc ceea ce citesc.

 După încheierea cursului cu Vera Nastasiu, ați reușit să scăpați de anumite blocaje de comunicare, probleme de emitere a unor sunete sau să corectați anumite probleme în vorbirea dvs. zilnică? Ce s-a schimbat concret?

Da, într-adevăr mă exprim mai liber, îmi pot controla în sfârșit emoțiile, ceea ce mi se părea de neatins. După acest curs sunt mai încrezătoare și persuasivă.

Cât de exigentă a fost antrenoarea Vera Nastasiu la orele de dicție și discurs public?

Nu a fost exigentă. A fost mai mult decât mă așteptam. O doamnă excepțională care te motivează și încurajează, îți aruncă pârghia exact acolo unde te afli. Trebuie doar să te  ambitionezi și să depui efort pentru a te agăța de ea.

De ce ați recomanda acest curs ?

Acest curs chiar e binevenit, te ajută atât pe plan profesional cât și personal. Vorbim și articulam cuvintele corect, ne schimbă gândirea, întărește încrederea. Dacă aveți oportunitatea, nu ezitați să participați. Pe viitor mi-aș dori mult și copilul meu să fie ghidat de Vera, să îmbrățișeze această artă.

Mulțumim, dragă Oxana pentru aceste gânduri frumoase. Îți dorim mult succes! 

Foto: Arhivă personală