📣 Astăzi, 31 ianuarie, la 10.00, Vera Nastasiu, fondatoarea Dicție.md și DicțieOnline.md, absolventa cursurilor Asociației Logopezilor din România a fost într-un dialog cu dna. Valeria Balaban, Președinta Asociației Logopezilor din România, Psiholog principal logoped, specializat în dislexie, disgrafie și discalculie.
Am aflat împreună:
🟣 de ce sunt generate tulburările de limbaj la copil,
🟣 cum se manifestă tulburările receptive,
🟣 tulburări de limbaj expresiv,
🟣 dacă proporția tulburărilor de vorbire scade odată cu vârsta,
🟣 de ce intervenția logopedică trebuie să se desfășoare timpuriu și în mediul natural de viață al copiilor,
🟣 dacă putem remedia tulburările de comunicare, ce terapie există și care sunt specialiștii și pașii concreți în depistarea corectă a unei tulburări de limbaj.
 
Vera Nastasiu a menționat: „Această discuție, trebuie să fie de căpătâi pentru părinții care sesizează o tulburare de limbaj la copil. Ei sunt principală sursă de învățare a vorbirii, iar sugestiile și recomandările făcute astăzi, vin să faciliteze acest proces și să ofere soluții concrete.  Prezența și experiența doamnei Valeria Balaban este extraordinară.  De fapt, este unul dintre cei mai remarcabili profesori ai mei, alături de care am avut plăcerea să am cursul de perfecționare în logopedie la Asociația Logopezilor din România, curs acreditat de Colegiul Psihologilor din România”.
 
Dragi prieteni, vă invităm să vedeți Live-ul nostru nostru și să aflați răspunsuri la întrebările Verei Nastasiu.