Timpul petrecut alături de copiii noștri este cu siguranță cel mai prețios timp. Și aici aș vrea să vă deschid o mică paranteză și să vă zicem că anume timpul de calitate petrecut cu el este cel care lasă amprenta. Poți petrece cu el ore în șir prin parcurile de distracție, la cinema și să-l faci să se simtă bine, însă nu toate dintre aceste plăceri sunt cu un impact, mai ales dacă nu învață nimic din ele. Noi vă propunem o carte genială pentru orice părinte în care veți regăsi jocuri și activități pentru copiii cu vârsta între 3 și 11 ani. Este vorba despre cartea „Copilul tău este un geniu”, de Florian Colceag și Florin Alexandru.

Este o carte ajutor atât pentru părinţii care doresc să împartă timpul cu copiii într-o manieră educativă şi totodată distractivă, cât şi pentru cadrele didactice din grădiniţă sau ciclul primar care vor să desfăşoare cu cei mici activităţi noi, jocuri ingenioase, de calitate, dezvoltându-le copiilor inteligenţa socială şi emoţională, dar şi creativitatea.

Prin joc şi joacă orice copil se educă frumos, constructiv şi se i formează un caracter şi o atitudine de învingător. Jocul poate fi folosit aşadar ca o foarte bună resursă de parenting ce ajută deopotrivă copilul şi adultul. Spontaneitatea, bucuria, antrenarea imaginaţiei îi vor face o deosebită plăcere copilului tău, iar tu vei reuşi să îl înveţi o sumedenie de lucruri zâmbind împreună cu el. Jocul organizat, dar şi joaca liberă au contribuţii majore în modelarea inteligenţei şi nu ne referim aici doar la îmbogăţirea vocabularului ci şi la achiziţionarea de cunoştinţe sau la exersarea abilităţilor de tot felul (motrice, senzoriale, intelectuale).  Este important aşadar să ne jucăm cu copilul ca să îl putem învăţa ceva armonios.

Nu degeaba scrie pe coperta cărţii că este probabil cea mai bună investiţie în copilul tău.

Autorii cărți sunt:

 Florian Colceag, supranumit antrenorul de genii şi este considerat un părinte spiritual a multor copii supradotaţi din ţară. Doctor în economie, autor al unor teorii pe complexitate, specialist în modelare matematică, membru al Clubului de la Roma alături de cei mai mulţi laureaţi Nobel. E psihopedagog şi în psihopedagogie acţionează matematic, modelează în permanenţă caracteristicile pentru a fi utilizate de alţii.

Florin Alexandru, analist comportamental, specializat în inteligență emoțională, analiza credibilății, recunoașterea expresiilor faciale (FACS), singurul român acreditat de Paul Ekman International.

Pasionat de comportamentul uman și studierea emoțiilor ce generează acest comportament, Florin Alexandru a creat o metodă proprie pentru dezvoltarea inteligenței emoționale și schimbarea scenariului de viață.

Vă dorim lectură plăcută şi cât mai mult timp de calitate petrecut cu cei mici!