Distanța Cahul – Chișinău nu a fost un impediment pentru Valentina Furtună, jurist de meserie și recent absolventa cursurilor noastre de dicție. Potrivit ei, dorința de a dobândi abilități de comunicare a fost mai mare decât orice alt obstacol.

În interviul de mai jos, veți descoperi de ce a ales-o pe Vera Nastasiu ca antrenoare de dicție, ce cunoștințe a acumulat pe parcursul orelor, ce provocări a întâlnit, dar și dacă a reușit să învingă teama de a vorbi în public.

Dicție.md: Cât de importantă este dicția în activitatea dvs.?

 VALENTINA FURTUNĂ: Dicția este importantă pentru însăși dezvoltarea noastră personală.

Dicție.md: Când și cum ați descoperit Dicție.md?

 VALENTINA FURTUNĂ: E o poveste interesantă. Am avut o propunere de a instrui un grup de copii de la un centru din Cahul, iar pentru a mă simți sigură că sunt omul potrivit la locul potrivit, am decis să fac un curs de Dicție și Discurs Public. Atunci am navigat pe internet și am descoperit site-ul dicție.md.

Dicție.md: De ce ați ales să vă înscrieți la cursul de dicție și discurs public al Verei Nastasiu? Ce v-a convins să ne alegeți?

VALENTINA FURTUNĂ: M-a convins să aleg Dicție.md atitudinea Verei față de potențialii cursanți. A fost foarte deschisă, receptivă și pozitivă atunci când am telefonat pentru a afla mai multe detalii despre cursul dat. După ce am discutat cu ea, mi-am zis că trebuie să ajung neapărat la această antrenoare pentru că aveam certitudinea că o să aibă un impact puternic asupra dezvoltării mele personale.

Dicție.md: Ce ați reușit să schimbați, după încheierea cursului?

VALENTINA FURTUNĂ: Am reușit să înțeleg cât de importantă este vorbirea frumoasă și cursivă, și cât de necesar este să fii un exemplu pentru copiii tăi. Acum sunt foarte atentă la felul cum vorbesc, dar și la cei din familia mea. Sunt fericită că am înțeles care sunt greșelile mele de exprimare și pot să le evit. După curs, sunt mai determinată și am mai multă încredere în mine. Totodată, că să memorez mai bine toate informațiile pe care le-am învățat la curs, zi de zi practic toate exercițiile cu cei doi copiii ai mei.

 Dicție.md: Cum au fost sesiunile de Discurs Public?

 VALENTINA FURTUNĂ: Sesiunile de discurs public au fost captivante. Mi-au plăcut foarte mult. Acestea sesiuni m-au făcut să descopăr că nu e chiar așa greu să vorbești în fața unui public, tot ce trebuie să faci este să respecți anumite reguli și să stăpânești bine textul.

Dicție.md: Cum a fost antrenoarea Vera Nastasiu la instruiri?

VALENTINA FURTUNĂ: Vera Nastasiu la instruiri a fost un munte de cunoștințe, pozitivitate și inteligență. Când antrenoarea vorbea, eu eram ochi și urechi, o sorbeam din priviri, deoarece știam că aceste lecții nu vor dura o veșnicie și voiam să analizez fiecare informație oferită de ea. Pentru mine o oră jumătate trecea ca doua minute, și nu exagerez. Veneam cu o deosebită plăcere la orele dumneaei. O admir mult pentru felul ei de a fi.

Dicție.md: De ce ați recomanda acest curs?

VALENTINA FURTUNĂ: Recomand acest curs, pentru că pe lângă faptul că înveți cum să scrii și să prezinți un discurs public, să ai o vorbire eficientă, Vera Nastasiu te provoca să ieși din zona de confort. A fost o experiență deosebită, care m-a marcat profund. Am rămas extrem de mulțumită.

Vă mulțumim!

Interviu realizat de echipa Dicție.md