Provine dintr-o familie vorbitoare de limbă rusă, iar dorință ei cea mare a fost să învețe să vorbească o limbă română fără cusur. Vorbim despre Cristina Cacinschi, absolventă de liceu, care a hotărât să se înscrie la cursul de Dicție și Discurs public, în speranța că va reuși să-și atingă obiectivul. 

Dacă i-a ajutat sau nu cursul de Dicție și Discurs Public, aflați din interviul de mai jos.

Dicție.md: Cât de importantă este dicția în activitatea dvs.?

CRISTINA CACINSCHI: Dicția este necesară în orice domeniu de activitate, deoarece fără o comunicare coerentă și cursivă, nu putem să stabilim relații de prietenie sau afaceri la un nivel înalt.

Dicție.md: Când și cum ați descoperit Dicție.md?

 CRISTINA CACINSCHI: Am aflat despre Dicție.md de pe Instagram. Apoi mi-a fost recomandat și de câțiva dintre prietenii mei care au terminat cursul dat și au rămas surprinși de rezultat.

Dicție.md: De ce ați ales să vă înscrieți la cursul de dicție și discurs public al Verei Nastasiu? Ce v-a convins să ne alegeți?

 CRISTINA CACINSCHI: Am ales acest curs, deoarece aici am găsit o abordare calitativă, serioasă și profesionistă, spre deosebire de alți prestatori de astfel de servicii.

Dicție.md: Ce ați reușit să schimbați, după încheierea cursului?

CRISTINA CACINSCHI: După încheierea cursului, nu mai „mănânc” literele și mă exprim deja cu cuvinte mult mai noi, interesante și mai sofisticate. De asemenea, am remarcat faptul că exprimarea mea nu era corectă de cele mai multe ori, însă acum analizez mai amănunțit tot ceea ce vreau să spun. Totodată, am eliminat rusismele din vocabularul meu, ceea ce pentru mine este o victorie importantă. La capitolul discurs public, am învățat diferite tehnici de scriere, dar și de livrarea a acestuia în așa mod încât să captivezi atenția publicului tău încă din primele minute.

Dicție.md: Cum au fost sesiunile de Discurs Public?

CRISTINA CACINSCHI: Sesiunile de Discurs public au fost pline de emoții. Prima mea prezentare a fost extrem de emoționantă, însă la următoarele două am fost mult mai degajată, mai stăpână pe situație, fiindcă deja știam cum trebuie să mă comport că să-mi reușească tot ce mi-am propus. Nu m-a intimidat nici camera de luat vederi, nici colegii, eu știam ce am de făcut și acest fapt mi-a dat forță să transmit mesajul pe care îl aveam pregătit.

Dicție.md: Cum a fost antrenoarea Vera Nastasiu la instruiri?

CRISTINA CACINSCHI: Mi s-a părut un om care își face meseria cu dedicație, se implică total în ceea ce are de făcut, adică nu este în sala de curs pentru că trebuie, ci pentru că această meserie face parte din viața ei. Este fascinantă din toate punctele de vedere.

Dicție.md: De ce ați recomanda acest curs?

CRISTINA CACINSCHI: Recomand acest curs, pentru că după ce îl vei finaliza vei privi viața cu alți ochi, și vei vorbi mult mai corect și frumos.

Vă mulțumim!

Interviu realizat de echipa Dicție.md