Comunicarea eficientă este o abilitate absolut crucială, iată de ce este foarte necesar să vă orientați spre îmbunătățirea abilităților de comunicare. În continuare vă propunem câteva tehnici care vă vor ajuta să vă dezvoltați capacitățile dvs. în calitate de orator.

  1. Fii autentic

Nu este niciodată o idee bună să te prefaci a fi o persoană care nu ești.

Încercați să fiți autentici în afaceri și în viața personală, iar oamenii vă vor aprecia. Afișarea adevăratelor tale valori, preferințe și gânduri încurajează o comunicare eficientă.

Gândește-te un minut, ce zici de tine? Ce detalii ar trebui să știe o persoană pentru a vă primi? Apoi, folosiți aceste cunoștințe pentru a întări relațiile mai puternice.

  1. Fii pozitiv sau neutru față de receptor

Exprimați-vă mai mult sentimentele. În loc să ataci subiectul cu acuzații, descrie ce te face să fii trist sau supărat. Cu toate acestea, dacă temperamentul tău nu îți permite să creezi o conversație calmă, schimbă subiectul folosind sintagma „Hai să facem o pauză până la…”.

 

  1. Fii deschis

Fii mereu deschis spre a învăța lucruri noi. Fii curios de alți oameni, ideile lor și modalitățile de a afla poveștile lor. Aceasta nu este o strategie, ci o caracteristică semnificativă a comunicării interpersonale.

Nu judecați oamenii sau lucrurile care le plac. Din contră, încearcă să iubești lucrurile pe care le împărtășesc cu tine. Când înveți că diferite puncte de vedere, oricât de ciudate ar fi acestea, toate pot fi fantastice, devii mai amabil cu oamenii.

  1. Faceți-vă mesajul clar și direct

 Îmbunătățiți-vă abilitățile de structurare – încercați să vă exprimați gândurile cât mai scurt și numai atunci când mesajul dvs. este perfect clar, adăugați detalii dacă aveți nevoie de unele. Când îți consolidezi abilitățile de gândire critică, devii un adversar puternic într-o dispută și un profesor excelent care știe să explice și să dovedească fapte. Lipsa de concentrare nu duce niciodată la o comunicare de succes. Concentrați-vă pe o singură idee simultan pentru a câștiga atenția persoanei cu care vorbiți.