În comunicarea super eficientă, nu in cea mediocră pe care toata lumea o poate face, conteaza câteva elemente care se pot antrena. Daca nu s-ar putea antrena, nici nu ți le-aș fi zis.

Ce trebuie să iti antrenezi pentru o buna comunicare:

1. Atentia la detalii nonverbale (aici sunt toate elementele de pozitie si gestica, dar si capacitatea de a le repeta daca le-ai vazut la persoana cu care comunici – iti explic imediat)

2. Capacitatea de a da exemple (este super importanta)

3. Capacitatea de a-ti modifica tonul vocii (asta creeaza emotie si il face pe interlocutor sa fie de acord cu ce spui tu – fara sa generezi emotie, totul o sa fie filtrat rational)

4. Identificarea rapida a blocajelor (blocajele sunt convingerile opuse pe care le poate avea cel cu care comunici)

5. Eliminarea presupunerilor care iti apar in minte (99% din timp noi facem presupuneri, iar ele sunt gresite – cu toate ca noi ne amintim doar de acele 1% cand am presupus corect)

6. Capacitatea de a pune intrebari in mod corect (majoritatea oamenilor gresesc la asta si discutia se transforma intr-un interogatoriu din ambele parti implicate)

7. Capacitatea de a folosi analogii si metafore (este considerata metoda maxima pentru a transmite informatii super rapid si direct in subconstientul persoanei cu care comunici ) 🙂 Cine stapaneste aceasta tehnica a metaforelor este maestru al comunicarii ! sursa: https://nlpmania.ro/